AKP, IŞİD kitapları için ne kadarlık bütçe ayırdı?

IŞİD propagandası yapan kitapların Halk Kütüphanelerine dağıtılması Meclis gündemine taşındı.

Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, IŞİD propagandası yapan kitapların Halk Kütüphanelerine dağıtılmasını Meclis gündemine taşıyarak, IŞİD'e maddi kaynak sağladığı düşünülen bu kitaplar için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ne kadarlık bir bütçe ayırdığını sordu.

Bakanlığın, IŞİD’in propaganda kitapları olan, Guraba Yayınevi’nde basılan birçok kitap aldığı ve Türkiye’deki halk kütüphanelerine dağıttığı öğrenilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne ait kütüphanelere alınan kitapların yer aldığı resmi internet sitesinde, IŞİD militanlarından geriye kalan eşyalar arasında bulunan kitabı da basan Guraba’nın bastığı birçok kitabın, halk kütüphanelerinde bulunduğu ortaya çıkarılmıştı.

Verilen önergede Cihaner, bu yayınevinin kaç kitabının alınarak, kaç halk kütüphanesine gönderildiğini sordu. Aynı zamanda "IŞİD bir terör örgütü olarak görülüyorsa, IŞİD propagandası yapılan kitapların yasaklanması gerekmez mi?" diyerek bu soruların Bakan Mahir Ünal tarafından cevaplanmasını istedi. Bakanlığın IŞİD'e ekonomik kaynak sağlamasına değinerek; "Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yayınevinden aldığı kitaplar için ne kadarlık bir bütçe harcamıştır?" sorusunu sordu.