AKP 9 ilde 'terör mahkemeleri' kurdu!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi, bazı mahkemelerin ihtisas mahkemeleri olarak görev yapmalarına karar verdi. DGM'leri kapatmakla övünen AKP, böylece yeni "terör mahkemeleri" kurmuş oldu.

ANKA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesinin yeni ihtisas mahkemelerinin belirlenmesine yönelik kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Daire, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren bir kısım suçlara bakmak üzere belirlediği ihtisas mahkemelerine ilaveten yeni ihtisas mahkemelerinin belirlenmesine yönelik bir kısım mahallerden gelen talepleri değerlendirdi.

TERÖR MAHKEMELERİ KURULDU

Buna göre, 3711 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun kapsamına giren suçlar nedeniyle açılacak davalar bakımından Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Gaziantep 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Konya 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi ve Mersin 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi ve Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önce belirlenmiş olan ihtisas mahkemelerine ilaveten ihtisas mahkemeleri olarak belirlenmesine karar verildi.

Kararda, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren bir kısım suçlarda ihtisaslaşmaya gidilmesine ilişkin HSYK Birinci Dairesinin 12 Şubat 2015 tarihli kararlarıyla Adana 2’nci, Ankara 2’nci, 4’üncü ve 13’üncü, Diyarbakır 4’üncü ve 5’inci, Gaziantep 2’nci, İstanbul 13’üncü,14’üncü ve 22’nci, İzmir 2’nci, Konya 2’nci, Mardin 2’nci ve Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemelerinin bakmasına karar verildiği, ancak bu mahkemelerin iş yoğunlukları, davaların nitelikleri ve kapsamı ile bu suçlara bakmak üzere ilave ihtisas mahkemelerinin belirlenmesi gerektiğine ilişkin ilgili mahallerin taleplerinin dikkate alındığı belirtildi.