Ahmet İsvan son yolculuğuna uğurlandı

12 Eylül cuntacıları tarafından DİSK davası kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet İsvan, 1 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti. İsvan, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

12 Eylül sonrası tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet İsvan, son yolculuğuna uğurlandı.

İşçilere ücretsiz otobüs servisi sağladığı için suçlanan İsvan, 73-77 yılları arasında belediye başkanlığını yaptığı İstanbul'da halka ucuz ekmek sağlamak için halk ekmeği fabrikası kurmuştu.

Yine bir 1 Mayıs günü 94 yaşında hayatını kaybeden İsvan, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Eski CHP milletvekili Süleyman Çelebi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan tören sırasında yaptığı açıklamada, “İsvan, 1 Mayıs 1977 Taksim katliamında bedenini halka saldıran polisin önünde barikat yaptı. Bu cesur tavrından dolayı sıkıyönetim mahkemesinde, DİSK davasında yargılandı. Kasım 1980'den Ocak 1983'e kadar 27 ay hapis kaldı. Aynı koğuştaydık. Cezaevi yaşamının getirdiği sorumlulukla davrandı. Mütevazıydı, kimseden ayrıcalık beklemezdi. Bu sanayi kenti İstanbul'da destan yazmış bir başkandı. Ve biz DİSK'liler onun işçi sınıfı için harcadığı emeği unutamazdık. O ayrıcalık istemese de gözümüzde yeri başkaydı" dedi.