Afrin operasyonunu eleştiren 100'e yakın yurttaşa gözaltı!

Afrin operasyonunu eleştiren 40'tan fazla yurttaş dün akşamdan bu yana çeşitli kentlerde gözaltına alındı. Operasyonun başlamasından sonra, benzer iddialarla gözaltına alınanların toplam sayısı 100'e yaklaştı.

Farklı kentlerde Afrin operasyonunu eleştiren, bu konuya ilişkin paylaşımlarda bulunan, aralarında gazeteciler ve siyasetçilerin de olduğu 40'tan fazla yurttaş gözaltına alındı.

Dün akşam Ankara, Denizli, Manisa, Van, Iğdır, Mersin ve Muş’taki operasyonlarda en 42 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Yurdun farklı kentlerindeki gözaltılara, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterildi.

GAZETECİLER DE GÖZALTINDA

Ankara polisi, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği", "terör propagandası yaptığı" ve "provakatif eylem çağrısında bulunduğu" iddia edilen belirtilen sosyal medya hesapları hakkında araştırma başlattı.

İnceleme sonucunda çok sayıda adrese gece saatlerinde baskın düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre HDP Parti Meclisi üyesi Kemal Bülbül ve HDP Ankara il yöneticisi Osman Konukçu gözaltına alındı. HDP il yöneticisi Zeyno Bayramoğlu ve kardeşi HDP Çankaya ilçe yöneticisi Aslı Bayramoğlu’nun da evlerine baskın yapıldı ancak adreslerinde bulunamadılar. Yine ajansın muhabiri Hayri Demir ve Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş gözaltına alındı.

Yönetmen Fatin Kanat, İHD Ankara yöneticisi ve cezaevleri komisyonu üyesi Nuray Çevirmen ve İHD MYK Üyesi Adnan Vural da gözaltına alınan isimler arasında.

İZMİR'DE HDP İL BAŞKANI GÖZALTINDA

İzmir Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında İzmir, ilçeleri Menemen, Torbalı, Bayındır ve Çeşme ile Denizli ve Manisa’da belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonda aralarında HDP İzmir il eş başkanı Çerkez Aydemir’in de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 17’si "terör propagandası" ve "halkı sokağa yönlendirecek açıklamalar yapmak"la suçlandı. Diğer altı kişinin ise harekatla ilgili toplu taşıma araçlarında "propaganda yaparak halkı rahatsız ettiği, görüntüleri de kendi yayın organlarında paylaştığı" belirtildi.

HAREKATTAN BU YANA GÖZALTI SAYISI 100'E YAKLAŞTI

Afrin operasyonunun başlamasının ardından benzer iddia ve gerekçelerle 100’e yakın yurttaş gözaltına alınmış oldu.