Adil Öksüz’e ‘telefonu kapat’ diyen kim?

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz'ün telefonlarının dinlenmesi için kararın 20 Temmuz'da çıkarıldığı, Öksüz'ün o gün yaptığı bir telefon görüşmesi sonrası telefonlarını kapattığı ortaya çıktı.

15 Temmuz'un kritik isimlerinden biri olan Adil Öksüz'e ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, hakkında 19 Temmuz 2016’da yakalama kararı çıkarılan Adil Öksüz’ün bulunması amacıyla 20 Temmuz’da “GSM hattının yerinin tespitine izin verilmesine” karar verildiği anlaşıldı. Bu süreçte elini kolunu sallayarak Ankara’yı terk eden Adil Öksüz, bu kararın alındığı gün, yani 20 Temmuz’da Sakarya’nın Akyazı ilçesindeyken Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait bir telefonla görüşme yaptı. Öksüz’ün bu kararın alındığı gün bir görüşme yapmasına karşın yakalanamaması ve telefonunu aynı gün tümden kapatması soru işaretine neden oldu. Bu durum, içeriden bir köstebeğin Öksüz’e yer tespiti kararını sızdırdığı şüphesini doğrudu. Diğer yandan Öksüz’ün telefondan yerinin tespiti kararını veren hâkim Çetin Sönmez ise Cemaat'ten itirafçı olduktan sonra tutuklandı.

YERİ TESPİT EDİLDİ AMA...

Öksüz, 20 Temmuz saat 13.02’de Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait bir telefon ile görüşme yaptı. Öksüz’ün bu sırada baz kaydı Sakarya/Akyazı olarak sisteme düştü. Ancak polisin, yeri belli olan Öksüz’ü neden yakalayamadığı soru işaretine neden oldu.

Öksüz’ün telefonu, telefondan iz sürme kararının alındığı 20 Temmuz’da, bir daha açılmamak üzere kapandı. Bu zamanlama ise Öksüz’ün bir kişi tarafından uyarılarak telefonunun kapatılmasının sağlandığı yorumuna neden oldu. Hatta 21 Temmuz’da Adil Öksüz ABD Başkonsolosluğu tarafından arandı. Ancak Öksüz’ün telefonu bu sırada kapalıydı.