Adana'da tarikat yurdu katliamında ailelere kan parası teklifi: Bizim satılık cenazemiz yok

Adana'da tarikat yurdu yangınında katledilen çocukların ailelerine kan parası teklif edildiği ancak ailelerin "Bizim satılık cenazemiz yok" dediği ortaya çıktı.

Adana'da tarikat yurdunda çıkan yangın sonucu katledilen çocukların ailelerine "şikayetlerinden vazgeçmeleri" için hesaplarına 10-20 bin arası kan parası yatırıldığı ortaya çıktı. 

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, bugünkü köşesinde konuya ilişkin bilgilere yer verdi. Arman, "Ailelere duruşmadan bir gün önce, şikâyetlerinden vazgeçsinler diye, hesaplarına bazılarına 20 bin, bazılarına 10 bin lira para yatırıyorlar. Gerçekten kusmak istiyor insan. Ama aileler dimdik duruyor. “Bizim satılık cenazemiz yok!” diye" ifadelerini kullandı.

Davayı takip eden avukat Evren İşler yaşananları Arman'a şöyle aktarıyor: "Biliyorsunuz, tam 11 yavru öldü! Bir de yurt görevlisi. İnanılır gibi değil! Müthiş bir ihmal! Korkunç bir acı. Ailelerin hepsi şikâyetçi. “Şikâyetlerini geri aldılar” diye yalan haberler çıktı, kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Aileler çok acılı ve yavrularının ölümüne sebep olanların cezalandırılmasını istiyor. Çok da netler bu konuda. Geri adım atan, ifadesini değiştiren yok."

Haberin devamı için tıklayınız.