Adalet Bakanı'ndan Fethullah Gülen'in iadesi açıklaması: Umudumuz Trump!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği ve Fethullah Gülen'in iadesine dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, Gülen ile ilgili olarak "Elimizde çok güçlü deliller var, ABD'ye gönderildi. Obama döneminde neticesiz kaldı, umarım Sayın Trump döneminde sonuca ulaşırız" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Grand Ankara Otel'de düzenlenen İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Cezaevindeki örgüt elemanları rüyalarla kandırılıyor. FETÖ'nün çocuklarınızı esir almasına izin vermeyin. Bu örgütün neler yaptığını herkesin görmesi lazım. Bütün ocaklara ateş düştü. Ailelerin bu ateşi söndürmesi lazım. ABD'de yarın yeni bir dönem başlayacak. Dünya ve Amerika halkı için hayırlı olmasını dilerim. Gülen'in iadesi için bugüne kadar sonuç alamadık.
  • Terörist Gülen'in iadesi noktasında Obama döneminde neticesiz kalınmıştır. Çok güçlü deliller gönderildi. Bu deliller ile tutuklanmıyor ise başka hiçbir delille tutuklanmaz dedik. Umarım ki yeni başkan sayın Trump ile olumlu gelişmeler olacaktır. Bizim beklentimiz yükseldi. Bir hayal kırıklığı yeni dönemde umarım ki yaşamayız. Umarım Sayın Trump döneminde bu konuda sonuca ulaşırız. 
  • Anayasa değişikliği teklifi bir rejim değişikliği değildir, hükümet sistemi değişikliğidir. Bu teklif anayasanın ilk 4 maddesinde doğrudan veya dolaylı herhangi bir değişiklik içermemektedir.