'Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu da hayırcı...'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve önceki başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP'nin referandum çalışmalarına destek vermemesi ve mitinglere katılmaması sonrası AKP kulislerinde "iki isim de hayırcı" iddiası gündeme geldi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, AKP kulislerinde konuşulanlara ilişkin ilginç iddialarda bulundu.

Gül ve Davutoğlu'nun referandum çalışmalarına destek vermediğini belirten Erdem Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Referanduma ilişkin en sıcak tartışmalardan biri de Abdullah Gül’ün tercihi. Gül’ün Başbakan Binali Yıldırım’ın eski partililerle yaptığı iki toplantıya katılmaması hayırcı olduğuna yoruldu. Memleketi Kayseri’deki mitinge katılmayışı da bunu pekiştirdi. Gül’ün, “Türk tipi başkanlığa karşı olduğuna” ilişkin eski açıklamaları da paylaşılıyor. Gül, bu süreçte referandumdaki tercihiyle ilgili hiç konuşmadı. Ancak kulislerde Gül’ün, “hayırcı” olarak algılanmasından rahatsız olmadığı, evet kampanyasında görülmek istemediği ve tercihini açıklamayacağı da belirtiliyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu için de aynı değerlendirmeler yapılıyor.

AKP içinde tercihleri en çok merak edilen iki ismin aralarının, Gül’ün ikinci kez cumhurbaşkanı adaylığının Davutoğlu’nun başbakanlığıyla kesildiği 2014’ten bu yana iyi olmadığı biliniyor. Özellikle Gül’ün Davutoğlu’na kırgın olduğu sır değil. Buna rağmen Gül ve Davutoğlu’nun bu süreçte bir araya gelip görüştükleri de AKP kulislerinde konuşuluyor. Bu nedenle iki ismin ortak bir bakış açısıyla evet kampanyasından uzak durdukları ifade ediliyor."