Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert gözaltına alındı

Haziran Direnişi sırasında Hatay'da polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert gözaltına alındı.

Haziran Direnişi'nde Hatay'daki eylemler sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert, çalışmak için gittiği Kırım'dan Türkiye'ye döndüğü sırada Hopa'da ailesiyle birlikte gözaltına alındı.

Zafer Cömert'in gözaltına alınmasının ardından BirGün'e konuşan Adnan Cömert, uzun süredir Kırım'da yaşayan ve orada vatandaşlığı da bulunan Zafer Cömert'in, ailesiyle birlikte karayolu ile Türkiye'ye girdiği sırada gece yarısı gözaltına alındığını söyledi.

'2-3 SAAT ULAŞAMADIK'

Adnan Cömert, kardeşinin kendisini aradığını ve gözaltına alındığı söylediğini, daha sonra 2-3 saat ulaşamadıklarını, sonra tekrar irtibat sağladıklarını bildirdi.

'HOPA ADLİYESİNE GÖTÜRDÜLER'

Kardeşinin neden gözaltına alındığını tam olarak bilmediğini, annesinin de haberi aldıktan sonra çok üzüldüğünü söyleyen Adnan Cömert, ''Sabah Hopa Adliyesi'ne götürdüler. Eşi ve çocukları gözaltında değil'' dedi.