ABD Savunma Bakanı'nın açıklamalarına Kurtulmuş'tan yanıt

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ABD Savunma Bakanı Carter'ın açıklamalarına "Musul operasyonunda Türkiye sahada olacak" diyerek yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ABD Savunma Bakanı Carter'ın açıklamalarına ilişkin olarak, "Sözlerin uygulamada da görülmesini istiyoruz. ABD'nin bu noktaya gelmesi olumlu bir gelişme. Musul operasyonunda Türkiye sahada olacak" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Ashton Carter, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sırasında Meclis’in en büyük hasar gören yerini gezmiş ve kısa bir açıklama yapmıştı.

“Sayın bakana beni bu tarihi yere getirdiği için çok teşekkür ederim. Buradaki zararı görmek çok üzücü. Bütün Türk halkına ve sevdiklerini kaybeden ailelere taziyelerimi ve ABD halkının taziyelerini iletiyorum. Demokrasi ve özgürlükleri için mücadele eden insanları, ABD dahil bütün dünya gördü. İnanıyorum ki herkes bunu çok takdir etti. Bunun için beni buraya getirdiklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca bana zaman ayırarak cömert bir şekilde görüşen sayın Cumhurbaşkanı’na çok teşekkür ederim, böylelikle onunla konuşabildim ve teşekkür ettim. Sayın Başbakana da çok teşekkür ederim. Burası çok üzücü bir mekan... Bu bağlamda bütün dünya bu korkunç olayın kahramanlarını görmüştür. Biz bu bağlamda Türkiye’nin güçlü bir müttefiki olmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki demokrasiye desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Bugün burada olmaktan dolayı çok memnunum. Burası çok etkileyici bir alan.”