'9 yaşındaki kız çarşafa girmeli' diyen gericiden üniversitede konferans!

Bir süre önce "9 yaşındaki kız çocuğu şehvet uyandıracağı için çarşaf giymeli, 80 yaşındaki kadın giymese de olur" fetvası veren İhsan Şenocak, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrencilere konferans verecek! Şenocak daha önce de "7 yaşındaki bir kızla 25 yaşındaki bir genç nikah kıyabilir" demişti.

soL-Isparta

Bir süre önce "9 yaşındaki kız çocuğu çarşaf giymeli, 80 yaşındaki kadın giymese de olur" fetvası veren İhsan Şenocak, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde konferans verecek!

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yeniler Kulübü ve İlahiyat Öğrencileri Platformu tarafından düzenlenen "İslam Işığındaki Genç" konulu konferans 11 Mayıs'ta SDÜ Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konferansın konuşmasıcı ise İlahiyatçı İhsan Şenocak olacak. Şenocak, bir süre önce yandaş televizyon kanalı Ülke TV ekranlarında, 9 yaşındaki kızın şehvet uyandıracağı için çarşaf giymesi gerektiğini, 80 yaşındaki kadının ise artık örtünmese de olacağını söylemişti. 

Daha önce de, "7 yaşındaki bir kızla 25 yaşındaki bir genç nikah kıyabilir" diyen Şenocak, gerici fetvalarıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.

KOMÜNİST GENÇLİK: ŞERİATÇILARIN YERİ ÜNİVERSİTE DEĞİLDİR, ETKİNLİK İPTAL EDİLMELİ

İhsan Şenocak'ın SDÜ'de konferans vermesini protesto eden Komünist Gençlik üyeleri de bir açıklama yaparak, "Şeriatçıların yeri üniversite değildir, etkinlik iptal edilmelidir" dedi.

SDÜ Komünist Gençlik'ten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

Taşıdığı düşüncelerin bilimle, aydınlanmayla, ilericilikle hiçbir ilişkisi bulunmayan ve bu düşüncelere düşman olan gericinin üniversitelerde karanlık düşünceleri yayması suçtur.

AKP iktidarının Ensar Vakfını akladığı, tecavüzcüleri koruduğu, meclis başkanının şeriat istediği ülkemizde AKP ve iktidar beslemesi gerici çeteler laikliği yok etmek ve bunun yanında gençliği de karanlıkla kuşatmak için gerek üniversite yönetimleri gerek yobaz takımı aracılığı ile saldırısını sürdürmektedir. Bu gerici saldırıların sorumlusu ve destekleyicisi AKP iktidarının gerici politikalarıdır. Kadınları çarşafa mahkum edip eve kapatmaktan başka bir gelecek sunamayan gericiler üniversitede gençlere ne anlatabilir? Gençliği kindar ve dindar yetiştirmek için ilericiliği, laikliği, bilimselliği her fırsatta hedef alan yobazlar üniversite gençliğine ne sunabilir? Kuşkusuz bu soruların cevabı bellidir.

Gericilikten, karanlıktan başka hiçbir şey barındırmayan AKP iktidarını meşrulaştırmaktan başka işi olmayanların aydınlanma yuvalarında yeri yoktur.

SDÜ yönetimini uyarıyoruz. Şeriatçıların yeri üniversite değildir. Etkinlik iptal edilmelidir. SDÜ kamuoyunu ve öğrenci kardeşlerimizi AKP karanlığına boyun eğmemeye ve gericiliğe karşı aydınlanma bayrağını yükseltmeye davet ediyoruz!