8 yıl hapis cezası alan tacizci polis göz göre göre kaçtı

Kocaeli'de Haziran 2014'te polis lojmanlarında yaşanan taciz skandalında polis memuru Ş.İ, yine kendisi gibi polis olan bir memurun 8 yaşındaki çocuğu I.A'yı taciz ettiği ile ilgili davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme Ş.İ'ye 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi ancak tutuksuz yargılanan tacizci polisin annesi mahkeme çıkışı, "Oğlumu bulamazsınız, kaçtı" şeklinde…

Caner Aktan

Haziran 2014’te birlikte kaldıkları lojmanda 8 yaşındaki I.A’ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen polis Şenol İnal hakkındaki son kararı Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Mahkeme heyeti, sanık polisin suçunu sabit görerek Türk Ceza Kanunu’nun 103/1 maddesine göre 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. 4’ncü celsede verilen karara tutuksuz yargılanan Şenol İnal ile tacize uğrayan İ.A gelmezken, tacizci polisin avukatı Hüseyin Acurman ve istismara uğrayan I.A'nın annesi ile babası  davada hazır bulundu.

RAPOR VE TANIK İFADELERİ
Mahkeme heyeti, 8 yaşındaki I.A’nın ruh sağlığının bozulduğunu saptayan Adli Tıp Raporu ve daha önce verilen tanık ifadelerini de dikkate aldı. Mahkeme gerekçeli kararını ise daha sonra açıklayacak. Diğer yandan mahkeme, sanık polise zincirleme suç nedeniyle cezasını ilk olarak 10 yıla yükseltti. Ancak daha sonra mahkeme sanık hakkında "iyi hal" indirimi yaparak verilen cezayı 8 yıl 4 aya indirdi. Karar, Yargıtay'da görüşüldükten sonra kesinlik kazanacak.

AVUKATI BERAAT İSTEDİ
Sanık avukatı olan CHP Kocaeli İl Sekreteri Av. Hüseyin Acurman ise, daha önceki duruşmalarda  yaptığı savunmayı tekrarlayarak polis Şenol İnal’a isnat edilen suçun gerçekleşmediğini iddia etti. Acurman, müvekkilinin beraatını istedi ancak mahkeme kararı oy birliğiyle verdi. Kararda ayrıca mahkeme masraflarının Şenol İnal’dan alınmasına ve İnal’ın süreli ya da geçici bir kamu görevi üstlenmesine engel oldu.

OĞLUM KAÇTI BULAMAZSINIZ
Öte yandan mahkemeye gelen Şenol İnal’ın annesi tutuksuz yargılanan oğlunun yurt dışına kaçtığını söyledi. Adliye içinde I.A’nın annesine seslenen, anne İnal “Onu bulamayacaksınız boşuna sevinmeyin, kaçtı” diye bağırdı. Daha sonra tacizci polisin annesine yanıt vermesi nedenyle mahkeme salonunda gerginlik yaşandı.