397 yılla yargılanan Kocaoğlu: Beraat etsem de karşı dava açmam...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı 120 sanıklı davanın yarınki duruşması öncesinde avukat Ercan Demir’le birlikte bir basın açıklaması yaptı. Kocaoğlu, beraat etse de karşı dava açmayı düşünmediğini söyledi.

soL-İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonunda avukatı Ercan Demir'lle birlikte basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 397 yıl hapis istemiyle yargıandığı davanın yarın yapılacak duruşması öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Kocaoğlu, “Biz adaletin peşinde koşuyoruz. Beraatla sonuçlanması bizim manevi olarak moralimizi düzeltecektir. Biz beraat istiyoruz. Buna hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Davamız Ocak ayına kalırsa 5 yıldır sürmüş olacak. 5 yıldır belediyenin çalışmaları, davranışları ve moral değerlerinde her bakımdan belediyeye negatif ortam yaratmıştır” dedi. 

“KARŞI DAVA AÇMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Kocaoğlu sürecin sonunda beraat olduğu takdirde maddi ya da manevi tazminat davası açıp açmayacağının sorulması üzerine, “Ben şahsen dava açmayı düşünmem ama 128 kişiye karışamam. Dava benim çektiğim sıkıntıyı geri getirmeyecek. O acı ve sıkıntıyı tekrar tekrar yaşamak istemem. Hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Bunu kabul ettim bunu etmedim diye bir şey yok. O siyasi ayrı bir konudur. Biz adaletin peşinde koşuyoruz. Beraatla sonuçlanması bizim manevi olarak moralimizi düzeltecektir. Biz beraat istiyoruz. Buna hakkımız olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

"SÜREÇ İLK ANDAN BERİ HUKUKİ DEĞİL"

Avukat Ercan Demir ise süreçle ve yarın görülecek duruşmada beklentileriyle ilgili şunları söyledi:

"Davanın startının 2010 yılında verildi. Başından itibaren kaynağını hiçbir şekilde hukuktan almayan, bütün yasal işlemlerini kanun gereği olarak değil belli bir yapının emir ve talimatları içinde organize ederek götürülmüş bir süreç yaşadık. Keza yargılama aşamasında da bu süreci yaşadık. Sorgulama aşamasında teknik takip kararı veren savcı ve hakimler, soruşturma aşamasında İzmir Büyükşehir Belediyesine gönderilen maliye görevlileri, yakalama, arama, teknik takip, iletişim tespiti, hazırda tutuklama kararı veren hakimler ve yargılamanın başında bu tutuklama tamamlayan bilirkişiler, bunların tamamı FETÖ'den tutukludur. O dönemin başsavcısı, özel yetkili bürosunun başsavcı vekili, özel yetkili savcıları, özel yetkili hakimlerinin tamamı tutukludur. Bunlara yöneltilen suçlama FETÖ üyesi olmaktır. Eğer bu yapı kaynağını hukuktan alarak değil, illegal bir örgütün talimatlarından aldıysa, kumpas davaları organize etmişse hiç kuşku yok ki, İzmir’de kaç dosya organize etmişlerdir kaç kişi mağdur olmuştur, bilmiyoruz. Bu süreçte bir numaralı muhatap İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Bize göre soruşturmanın başlamasından, iddianamenin düzenlenmesine ve yargılamanın belli aşamasına kadar yürütülen bütün işlemler kaynağı hukuk olarak yürütülmüş değildir. Bu kaynakla oluşmamış olan dosyanın yargılamasının halen devam etmenin bir anlamı yoktur."