Şov yoksa AKP de yok: Kaynak verilmedi, kayak şampiyonası iptal edildi

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, gerekli kaynak aktarılmadığı için Türkiye'de düzenlenmesi planlanan Kuzey Kombine Dünya Kupası ile Kayakla Atlama Kıta Kupası organizasyonlarını düzenleyemeyeceklerini Uluslararası Kayak Federasyonuna bildirdiklerini açıkladı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurum Kayakevi’nde düzenlediği basın toplantısında, gelecek ay Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılması planlanan Kuzey Kombine Dünya Kupası ile Kayakla Atlama Kıta Kupası’nın, ödenek yetersizliği nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Özer Ayık yaptığı açıklamada, “Ödenek yetersizliği nedeniyle 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Kayakla Atlama Kıta Kupası yarışmalarını yapamayacağımızı Uluslararası Kayak Federasyonu’na (FIS) bildirip, bu organizasyonların iptalini ve özrümüzü ilettik” dedi.

“Eylül ayının sonuna kadar telefonla arandık”
Organizasyondan bir ay önce Uluslararası Kayak Federasyonu ile imzalamaları gereken sözleşmenin 15 Ağustos’ta federasyona gönderildiğine değinen Ayık, ”Bu sözleşmenin uzun bir süre imzalanıp kendilerine geri dönüşü olmaması üzerine FIS, haklı kaygı ve endişelere kapıldı. Sözleşmeyi neden imzalamadığımız konusunda eylül ayının sonuna kadar sürekli telefonla arandık” dedi.

“Para gelip gelmeyeceğinden emin olamadık”
Federasyonların, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto’dan aldığı kaynakla görevini yürütebildiğini söyleyen Ayık, şunları kaydetti:

”Spor Toto kaynaklı paranın çok büyük bir bölümünü henüz alamadık, bunu da yetkili mercilere ilettik. FIS, bize son tarih olarak 19 Ekim’i verdi. Bu tarihe kadar sözleşmeyi imzalayıp kendilerine göndermemizi istediler. Onu da bu ayın ilk haftasına kadar ertelettik. Ancak Perşembe günü FIS Genel Sekreteri aradı ve sürenin kalmadığını, mutlaka yazılı bir cevap vermemizi söyledi. Biz de Spor Toto kaynaklı ödeneğimizin açılıp açılmayacağını net bilmediğimiz için organizasyonu riske edemedik.”

Özer Ayık, ”Ödenek yetersizliği nedeniyle 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Kayaklı Atlama Kıta Kupası yarışmalarını yapamayacağımızı, FIS’e bildirip, bu organizasyonların iptalini ve özrümüzü ilettik” diye konuştu.