Passolig'e tepkiler sürüyor

Passolig ve e-bilet uygulamalarına bir tepki de Kayseri Erciyesspor Kulübü'nden geldi. Kulüp Başkanı Ziya Eren, "Her maç için bir külfet ve maliyet getirdi ayrıca güvenlik sağlayacağına inanmıyorum" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Sahalarda maç izleyicisini fişleme amacı taşıyan Passolig ve E-bilet uygulamasına tepkiler sürüyor. Bir tepki de Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı'ndan geldi. Kulüp Başkanı Ziya Eren, "Passolig, Anadolu kulüplerinin zaten kısıtlı olan seyirci sayısını minimize etti, bitirdi" dedi.

2014-2015 sezonunun ilk maçını kendi sahalarında Trabzonspor’la oynadıklarını hatırlatan Eren, yaptığı açıklamada "Geçen sezon Passolig'in altyapısı yapıldı ve stat buna uygun hale getirildi, uyarlandı ama geçen sene de aynı şeyleri söyledik. Bundan sonrası için de pek olumlu gelişmeler beklemiyoruz. Bir kimlik çıkartıp, fişleniyor gibi gözüküp, detaylarını aktarıp üzerine her maç için bir külfet, maliyet de getirdi. Biz geçen yıl 1 lira, 2 lira, 3 lira gibi bir maliyete maç seyrettiriyorduk. Bugün her maç için katkı payı 2 lira 40 kuruşu Passolig’e yatırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Güvenlik sorunu yaşamadıklarına dikkat çeken Eren, "Passolig uygulamasıyla güvenliğin sağlanacağına inanmıyorum. Bizim statlarımızda hiçbir zaman güvenlik sorunu yoktu, hiçbir zaman seyirci problemimiz yoktu" dedi.