Olaylı maçın hakemi Bitnel'den röportaj açıklaması

Geçen sezon Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan ve 4 Trabzonlu oyuncunun kırmızı kart gördüğü maça ilişkin maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'in bir röportaj verdiği ileri sürülürken, Bitnel röportajı yalanladı.

Geçen sezonki Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'in "Kesinlikle bu maçta yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni günah keçisi yaptılar" dediği iddia edildi.

Bitnel'in bir gazete tarafından manşete taşınan bu sözlerine ilişkin Merkez Hakem Kurulu soruşturma başlattı ve Bitnel'in ifadesini aldı.

Hürriyet'in haberine göre, Bitnel, "Ben kimseye röportaj vermedim sadece sohbet ettim" dedi.

Trabzon yerel basınından 'Son Kale Trabzon'dan Asım Turan, Bitnel ile yan yana çekilmiş bir fotoğrafını yayımlayıp, Bitnel'in kendisine, "Galatasaray maçında Trabzonspor'a oyun oynandı ve yan hakemlerim talimat aldı" dediğini iddia etti.

Deniz Ateş Bitnel, Fanatik gazetesine yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

"Haberi yapan kişiyle herhangi bir bağım yok. Antrenman yaparken kendisiyle tanıştım. Trabzonspor taraftar grubundanmış. Kendisine bir röportaj vermedim, sadece sohbet ettik. Sonuçta ben bir açıklama yapsam, bunu bu şekilde yapmam. Çıkar basın toplantısı düzenlerim. Ayrıca biz Merkez Hakem Kurulu'na bağlıyız. Onların izni olmadan bir şey yapamayız. TFF'nin bana sahip çıkmadığı konusu kesinlikle doğru değildir. Sadece yazıda bahsi geçen aile mağduriyetim doğrudur."

Deniz Ateş Bitnel, geçen sezon ligin 22. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında 4 Trabzonsporlu futbolcuya kırmızı kart göstermiş; bordo mavili takımdan Salih Dursun da tepki olarak Bitnel'in elindeki kırmızı kartı alıp kendisine göstermişti.

"Galatasaray-Trabzonspor maçından bir gün önce yardımcılarım bir anda değiştirildi. Verdiğim hatalı kararların tamamına yakını yardımcı hakemlerin yönlendirilmeleri sonucu oldu. Maçın görüntülerini daha sonra izlediğimde bana ve Trabzonspor'a çok büyük oyun oynandığını net bir şekilde gördüm. Kesinlikle bu maçta yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni günah keçisi yaptılar."