NBA'de lokavt sona eriyor

NBA'de yaklaşık 150 gündür devam eden ve sezonun başlamamasına neden olan lokavtın biteceği konuşuluyor. İddiaya göre, kulüpler ve oyuncu birliği prensipte anlaştı ve lig Noel'de başlayacak. Kadrolarına NBA oyuncularını dahil eden Türkiye basketbol takımları ise bundan oldukça etkilenecek.

NBA'de kulüp yönetimlerinin gelir paylaşımında kendileri lehine düzenleme yapılmasını istemesi ve oyuncu birliğinin bu talebi kabul etmemesi üzerine başlayan ve ligi tehlikeye sokan lokavtın biteceği konuşuluyor. NBA Komiseri David Stern tarafından yapılan açıklamaya göre, taraflar prensipte anlaştılar ve 10 gün içerisinde de pürüzler giderilerek resmi açıklama yapılacak.

NBA'de gelirlerin yüzde 53'ü oyunculara, yüzde 47'si ise kulüp yönetimlerine gidiyor. Yönetimler, "zarar ettikleri" gerekçesiyle gelirlerin yüzde 50'sinin kendilerine verilmesini talep ediyorlardı.

2011-2012 NBA sezonunun tümüyle oynanmayacağını düşünerek hesap yapan birçok Avrupa kulübü, NBA oyuncularını kadrolarına katmışlardı. Türkiye'de de, Beşiktaş, Efes Pilsen, Galatasaray, Türk Telekom gibi basketbol kulüpleri bu yolu izlemişti. Şimdi, NBA'de sezonun başlama ihtimaliyle birlikte, Türk takımlarından sezonun başlayabileceği ihtimalini düşünmeden NBA oyuncularına yatırım yapan kulüplerin kadro derinliği azalacak.

(soL - Spor)