Kayyum gazetesi Bugün Mustafa Denizli'yi hedef aldı, Erdoğan'la bağını unuttu

Kayyum atanmasıyla AKP'nin eline geçen Bugün gazetesi, ismi Galatasaray'la anılan teknik direktör Mustafa Denizli’yi hedef aldı.

Kayyumum çıkardığı Bugün gazetesinde “Bu bir Mustafa Işık hikayesidir” başlıklı servis edilen sürmanşette, Mustafa Denizli’nin ilk eşinin Yahudi olduğu ve Denizli'yi 'Cemiyet hayatına' soktuğu yazılarak, “Denizli adeta görünmez bir el tarafından her zaman korundu” ifadeleri kullanıldı.

Kayyum gazetesi Bugün'ün haberinin bir bölümü şöyle: 

“Büyük başarılara imza atan Denizli, adeta görünmez bir el tarafından her zaman korundu. Ne zaman büyük bir takımda antrenör koltuğu boşalsa ilk o akla gelir. 10 Kasım 1949'da Çeşme'de doğan Denizli'nin babası Giritli, annesi Selanikli'dir. Adı Mustafa Işık'tır. Ailesi ona Işık diye seslenirdi. İlk evliliğini Musevi sevgilisi Jüliet ile yaptı.” 

”Jüliet Hanım, kendisine cemiyet hayatı yolunu açmış, kültürel olarak da başka bir sınıfa transfer etmişti.”

ERDOĞAN BAĞLANTISI UNUTULDU MU?
Gazeteyi devraldığı günden bu yana AKP ve Erdoğan güzellemeleri yapan  ve Denizli'ye üstü kapalı 'mason' diyen kayyumun gözünden kaçan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mustafa Denizli arasındaki ilişki oldu.

Erdoğan'la yakın bağları olan Çaykur Rizespor'da çalışan Mustafa Denizli'nin, o dönem 1. Lig'de olan Rizespor'u çalıştırması için bizzat Erdoğan'ın Denizli'yi aradığı ve ricada bulunduğu iddiaları konuşulmuş ve her iki taraftan da konuyla ilgili yalanlama gelmemişti.

Rize'nin başına Erdoğan'ın özel ricasıyla geçen Denizli'nin, 20 Ağustos 2013'te A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın kovulmasının ardından yine Erdoğan'ın telefonuyla milli takımın başına geçmek için Rizespor'dan ayrıldığı ve İstanbul'a geldiği iddia edilmişti. Söz konusu dönemde milli takım teknik direktörülüğüne Fatih Terim getirilmiş ve Terim'le Denizli'nin arasının bu nedenle bozulduğu iddiaları gündeme gelmişti.