İtalyan futbolcu Balotelli'ye ırkçı hakaretler

Euro 2012'deki ırkçılık devam ediyor. Daha önce ırkçı bir tavırla karşılaştığı takdirde bunu gerçekleştireni öldüreceğini söyleyen Balotelli'ye, İtalya-Hırvatistan maçı esnasında muz atıldığı iddia ediliyor. Bir başka iddia da Hırvat ırkçıların Balotelli'ye karşı maymun sesi çıkardıkları.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ırkçı olaylar tüm hızıyla devam ediyor. Polonyalı ırkçıların Ruslarla ve Hırvatlarla kavga etmesinin ardından, geçtiğimiz gün oynan İtalya-Hırvatistan maçında siyah İtalyan futbolcu Mario Balotelli'ye oyundan alındığı sırada tribünlerden muz atıldığı iddia edildi. Muz çimlerin üzerinden bir görevli tarafından alındı. Balotelli'nin bu olayı fark etmediği belirtiliyor.

UEFA gözlemcileri konunun araştırıldığını söylerken, Avrupa Irkçılığa Karşı Futbol örgütü de 500 kişilik bir Hırvat grubun Balotelli'ye karşı maymun sesi çıkardıklarını iddia etti. UEFA sözcülerinden birisi kendilerine gelen raporları inceleyeceklerini söyledi. Balotelli'ye İtalya-İspanya maçında da ırkçı hakaretler edilmiş ve maymun sesleri çıkartılmıştı. UEFA bu konunun da hala araştırıldığını söylüyor.

Bu arada, Gdansk Vali Yardımcısı Andrzej Bojanowski de, "Taraftarlar uygarlaşmış normal beyaz insanlar gibi davranıyor" dediği için özür dilerken, çevirmen orijinal Lehçe sözcüğün ırkçı bir mahiyette olmadığını iddia etti.

Dün oynan ve İngiltere'nin 3-2 üstünlüğü ile sona eren İsveç-İngiltere maçının ardından 50 civarında İngiliz taraftar grubu İsveçlilere karşı ırkçı sloganlar attılar.

İlk değil
Daha turnuva başlamadan ırkçılık tartışmalarının gündeme geldiği Euro 2012'de, Balotelli'ye yapılanlar ilk değil. Geçtiğimiz Salı günü Rusya Günü için yürüyüş yapan Ruslar Polonyalı ırkçıların saldırısına uğramışlardı. Yanı sıra, turnuvadan önce antrenman yapan Hollanda Milli Takımı'nın antrenmanına gelen ırkçılar, Hollandalı siyah oyunculara ırkçı tezahüratlar yapmışlardı.

Yine Polonyalı ırkçılarla Hırvat taraftarlar arasında kavga çıkmıştı.

Mario Balotelli, turnuva başlamadan önce verdiği bir mülakatta, kendisine yönelik ırkçı tezahürat yapanları öldürebileceğini söylemişti.

(soL - Spor)