Hidayet Türkoğlu-Enes Kanter tartışmasına cemaatçi yazar da katıldı

NBA oyuncularından Enes Kanter'in milli takıma çağrılmamasının siyasi olduğuna yönelik açıklamasına diğer NBA oyuncusu Hidayet Türkoğlu'ndan yanıt gelmişti. Hidayet'e yanıt ise cemaat yazarından geldi.

Cemaatçi ve eski cemaatçi basketçilerin tartışmasına Samanyoluhaber yazarlarından Behram Kılıç da katıldı.

Kılıç, "Hidayet Türkoğlu'na açık mektup!" başlıklı yazısında Hidayet'in cemaatle eski ilişkilerini hatırlattı:

Sevgili Hidayet 2 ya da 3 yıl önceydi. İstanbul Başakşehir Burç Koleji’nde karşılaşmıştık. Adına organize edilen Basketbol ve Spor Okulları’nın anlaşmalı olduğu okullardan biriydi bugünkü adı Fatih olan Burç Koleji. Okulda pırıl pırıl çocuklarla iç içeydin. Geleceklerine katkı amacıyla da basketboldaki birikimlerini onlarla paylaşmıştın. Sonra senin bir fotoğrafını gördüm Kanada’daki günlerine ait. Oradaki Türk öğrencileriyle bir aradaydın. Yüzünde ülkenin adını Kanada’da duyuranlara karşı bir hayranlık var gibiydi. 
                
Sonra tekrar Amerika’ya döndün. Ülkenden kışları ve baharları uzak kaldın. Belki haberin olmadı ama buralar senin olmadığın o mevsimler çok değişti. 2013’ün 17 Aralık sabahında yolsuzluklar ve hırsızlıklarla uyandık. Ve bunun ortaya çıkmasına içerleyenler karşı saldırıya geçti. Onlara göre suçlu yolsuzluk ve hırsızlık yapan kendileri değil, bunu ortaya çıkardıklarına inandıkları cemaatti. Ve cemaatin okullarına, dershanelerine, yurtlarına, kreşlerine kadar saldırdılar. Hatta hızlarını alamadılar, yurt dışında o gittiğin gördüğün okulları oraların yetkililerine şikayet ettiler. Üşenmeden Meksika’ya gittiler, Etiyopya’ya gittiler, Güney Kore’ye ve daha onlarca ülkeye. Hatta Arnavutluk’ta okulları kapatın, size cami yapalım bile dediler. Düşünebiliyor musun, okulları kapatın cami yapalım….Şaka değil bu. O hani sana yüreklerini açan öğretmenler var ya onlara hain dediler, casus dediler. Pırıl pırıl Anadolu evlatlarına türlü türlü hakaret ettiler. Ama her gittikleri yerlerde boylarının ölçüsünü aldılar. Okullara da öğretmenlere de dokunamadılar.