Futbolun Wikileaks'inden Türkiye açıklaması: Yakında ortaya çıkaracağız

"Football Leaks" futbolda yaşanan yolsuzluklara ilişkin belgeler yayınlamaya devam ederken Türkiye'ye ilişkin de yakında belgelerin ortaya çıkacağını duyurdu.

Futbol hakkında bilinmeyenleri yüzüne çıkaran ‘Football Leaks’ sitesinin belgeleri gündem olmaya devam ediyor.  Bale, Ronaldo, Neymar, Martial ve Mesut Özil gibi önemli oyuncuların kontrat gerçeklerini kamuoyuna gösteren grubun yöneticileri Hürriyet'ten Koray Dural'ın sorularını yanıtladı.

Siz kimsiniz? Bu hareketi niçin başlattınız?
Futbol çok daha fazla şeffaflık ve düzenleme gerektiriyor. Kulüplerin taraftarlarına saygıları yok. Oyuncuların ücretleri, transfer sözleşmeleri, gizli maddeler her şey bir tabu. Gizlenen belgeler, oyuncu menajerlerinin artan etkisi, deniz aşırı ülkelerde fonlar ve perde arkasında dolaşan inanılmaz boyutta paralar var.

FIFA’nın bu konular hakkında hiçbir fikri yok. Neyse ki biz bu dosyaları yayınlayarak dünya çapında bir etki yaratmayı, insanların bu konular hakkında daha fazla tartışmasını sağlamaya başladık. Futbolda şeffaflığın olduğu yeni bir dönemin başlayacağını umuyoruz.

Başlangıç noktanız ne oldu?
Uzunca bir süredir bu işe başlamayı düşünüyorduk. Belgeleri topladık ve doğru zamanı bekledik. FIFA’daki skandallar ve geçen yaz Portekiz transfer piyasasında yaşananlar kırılma noktamız oldu. Öncelikle Portekiz’deki kulüplerde yaşananları ortaya çıkarmayı düşündük ancak kaynaklarımız sayesinde daha ileriye gitmeyi başardık.

Size futbolun “WikiLeaks”i diyebilir miyiz?
Dünya basınında bizi bu şekilde anmaya başladılar. Bu durumdan son derece memnunuz.

Türkiye’den herhangi bir belge var mı?
Biz zaten Galatasaray’ın Bruma transferinde yer alan gizli hükümlerle ilgili belgeleri yayınladık. Muhtemelen yakında Türk futbolu ile ilgili bazı diğer belgeleri de ortaya çıkaracağız.