CHP'li vekil Hilmi Yarayıcı: CHP Kürt fobisini bir kenara bırakmalı

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, "CHP’ye büyük bir görev düşmektedir. Kürt fobisini bir kenara bırakıp, soldan yeni bir siyasetin öncülüğünü yapmanın kaçınılmaz bir görev olduğunu görmesi gerekiyor" dedi.

CHP'li vekil Hilmi Yarayıcı, CHP'nin politikalarına ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Artı Gerçek'ten Emre Ünsallı'nın sorularını yanıtlayan Hilmi Yarayıcı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yapılan referanduma ilişkin, "Kendi Kürtlerinle ortak yaşama iradesini gösterme, kendi Kürt sorununu çözme, ondan sonra Irak Kürdistanı bizim için ulusal tehdittir deyip sınırda savaş tatbikatlarıyla gözdağı vermeye çalış. Bu kabul edilemez bir durumdur" dedi.

"Yapılan, bir halkın iradesinin oylanması ve kendi kaderini belirleme çabasıdır. Buna saygı duymaktan başka hiçbir seçenek doğru değildir" diyen Yarayıcı, "Gelişmeleri sadece Barzani üzerinden okumak da doğru değildir. Elbette yaşama soldan bakan birisi olarak farklı önermelerim olabilir, ancak bir halk, bağımsızlık yönünde bir irade ortaya koyuyorsa, o iradeye saygı göstermek görevimdir. Nokta!" ifadelerini kullandı.

Yarayıcı, şöyle konuştu:

İktidarın milliyetçi, sağ bakış açısının ayrıştırıcı dilinin bizi bölmesine izin vermemek sürecin en doğru tavrı olacaktır. Tabi burada CHP’ye büyük bir görev düşmektedir. Kürt fobisini bir kenara bırakıp, soldan yeni bir siyasetin öncülüğünü yapmanın kaçınılmaz bir görev olduğunu görmesi gerekiyor. Sürekli sağdan oy alma adına sağ söylemlere sarılmak sanıldığı gibi iktidarın kapısını aralamayacaktır. İngiltere seçimleri sosyal demokrat söylemlere inanan partimiz için derslerle doludur. Güncel politikaların dışında sol bir söylemin, başarının anahtarı olduğunu göstermiştir.