Çarşı: Patronlara hizmet eden vicdanınızı düzeltin

Mersin İdman Yurdu-Beşiktaş maçının çok konuşulan kötü zeminine bir tepki de Çarşı'dan geldi.

(soL-Spor) Mersin İdman Yurdu ile Beşiktaş geçtiğimiz Cumartesi günü Mersin Stadyumu'nda karşılaşmış, maç 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Maçtan daha çok konuşulan konu ise sahanın zemini olmuştu.

Çünkü söylenenlerin aksine zemin futbol oynamaya müsait değildi. Öyle ki futbolcular sahada zor anlar yaşamış, hatta sahanın azizliğine uğrayan Mersin İdman Yurdu'nda Oktay Delibalta, Beşiktaş'ta ise Veli Kavlak sakatlanarak oyundan çıkmıştı.

Çarşı: Patronlara hizmet eden vicdanınızı düzeltin
Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı resmi sitesinden dün bir açıklama yaparak kötü zeminde futbol oynatılmasına tepki gösterdi. “Biz futbolseverlere keyifli bir doksan dakika izletebilmek için kariyerini riske atma pahasına sahaya çıkan her iki takımın futbol emekçilerine teşekkürü borç bilir, her iki takım sporcularına geçmiş olsun dileriz." diyen Çarşı sözlerine şöyle devam etti: “Sporcu sağlığını tehlikeye atma pahasına göz göre göre bu maçı bu sahada oynatanları, ligin başlama tarihi 1 ay önceden belliyken stadı oynanacak hale getiremeyen yetkilileri insanlığa ve vicdana havale ederiz."

Açıklamanın devamında yetkililere ve bu sahada maç oynatabilen vicdana seslendiğini belirten Çarşı, “Süleyman Seba başkanımızın adını verdiğiniz sezonda, Süleyman Seba'nın Beşiktaş'ını Mersin'de “bu seferlik böyle olsun, sonra düzeltiriz" dediğiniz stada kurban olarak seçmekten utanmıyor musunuz?" dedi.

Çarşı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üzerinde düzeltme yapılması gereken esas saha, Mersin Arena değil, endüstriyel futbola ve patronlarına hizmet eden vicdanınızdır. Yayıncı kuruluşun, stat zemini bütün berbatlığıyla milyonların gözü önündeyken stat akustiğinden bahsederek methiyeler düzen yüzsüzlüğü, zihniyetinizin ve vicdanınızın resmidir. Dördüncü yıldız rekabetinden nemalanarak yaratmaya çalıştığınız futbol ortamına inat, çifte kupa kaldırdığımız sezonda söylediğimiz gibi bu oyunu biz bozacağız."