Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 5. grubu 'şike' iddiaları ile çalkalanıyor

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup'ta mücadele eden takımlardan Termespor Başkanı Hüseyin Kambur, Kastamonuspor 1966 kulübü ile oynadıkları karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamalarda maçta "şike" olduğunu iddia etti.

Samsunözelhaber'in haberine göre, Bölgesel Amatör Lig 5. Grup'taki Termespor-Kastamonuspor maçında şike olduğu iddia edildi.

Kastamonusporlulara seslenen Termespor başkanı Hüseyin Kambur; "Maçtan birkaç gün önce futbolcularınızdan biri kalecimizi arayarak şike teklifinde bulundu mu? Cevabını ben vereyim evet bulundu. Cuma günü kalecimiz bize gelerek, 'Dün gece Kastamonusporlu bir futbolcu beni arayarak maçta gol yemem karşılığında bana 5.000 TL vereceğini, paranın kendisinde olduğunu ve maçtan sonra parayı teslim edeceğini söyledi' dedi" iddialarında bulundu.

Bu futbolcunun ismi, hangi numaradan saat kaçta aradığı elimizde mevcuttur. Bir futbolcunun kendi başına şike teklif ettiği nerede görülmüştür? Bu parayı kendi cebinden mi verecekti? Bu soruların cevaplarını kamuoyunun takdirine bırakıyor, TFF ve Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum.

Bu açıklamaların hemen ardından Bölgesel Amatör Ligi 5. Grup takımlarından Yeni Amasyaspor'un internet sitesinde kulüp başkanı Mustafa Ödübek tarafından yapılan açıklamada ise; "Oyuncumuz Gideon Adinoy Sani'ye yaptıkları şike teklifinin üzerinden bir hafta geçmeden bir başka şike olayı patlak vermiştir" dedi.

3 Temmuz sürecinden ders alınmadığını belirten başkan Mustafa Ödübek, "Artık bu olay adli makamların ve TFF'nin takibindedir. Biz federasyonla görüştük, TFF'ye ve Adli makamlara yazılı başvurumuzu yapıyoruz. Grubumuzda olan diğer kulüplerle birlikte bu işin peşini bırakmayacağımızı, bu gibi girişimlerde bulunanların uykusunu kaçıracağımızı ve Türk futbolundan bu pislikler temizlenene kadar konunun takipçisi olacağımızı tüm spor kamuoyuyla paylaşmak isterim" dedi.