Beşiktaş'a tehlikeli mesaj

Yarın oynanacak Asteras-Beşiktaş maçı için Yunanistan'a giden taraftarlara, Panatinaikos Gate 13 grubu tarafından; "Size faşist saldırı olabilir, güvenliğinizi biz alalım" mesajı gönderildiği iddia edildi.

Geçtiğimiz 21 Kasım gecesi Galatasaray – Kızılyıldız maçı öncesinde çıkan olaylar sonucu bir Sırp gencinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kaos ortamı Yunan “Ultras” tribünlerinin de dahil olmasıyla bir hayli tehlikeli boyutlara ulaştı. Kızılyıldız, Olympiakos ve Spartak Moskova ultra taraftar gruplarının oluşturduğu “Ortodoks Kardeşliği” örgütü sosyal medyadan Türk tribünlerine yönelik kontra çağrılarında bulundu.

27 Kasım gecesi deplasmanda oynanacak Asteras-Beşiktaş maçı için Yunanistan'a giden Beşiktaş'lı taraftarlara, Panatinaikos Gate13 grubu tarafından sosyal medyadan, “Size faşist saldırı olabilir, güvenliğinizi biz alalım,” mesajı gönderildiği iddia edildi.

HOLİGAN GERİLLA TAKTİKLERİ

Ultra forumlarında konuşulan bu konu ise eski holigan “gerilla” taktiklerini anımsatıyor. Özellikle Balkan ülkelerinde holigan savaşlarının yaşandığı 1990'lı yıllarda “Ultras” felsefesine bağlı oluşumlar rakip takımla dost olarak veya rakip takım formalarını giyip aralarına karışarak bu tür gerilla taktikleri uyguladılar.

ABD'li gazeteci Franklin Foer, Kızılyıldız Delije grubu ultralarıyla yaptığı bir röportajda, kendisine anlatılan en gözde taktiklerden; “Rakip takımlarının formalarını giyerek deplasmanda rakiplerle dost olma fırsatı yakalıyorlar. Ardından arabalarına bindirip ıssız bir yere götürüp dövüyorlar” diyerek bahsediyor.