Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bugün Milano şehrinde İspanyol temsilcileri Atletico Madrid ve Real Madrid karşı karşıya gelecek.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, İspanyol ekipleri Real Madrid ile Atletico Madrid arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından belli olacak.

İtalya'nın Milano şehrindeki San Siro Stadı'nda saat 21.45'te oynanacak ve TRT-1'den canlı olarak yayınlanacak karşılaşmada İngiliz hakem Mark Clattenburg düdük çalacak.

Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, 14. finalinde 11. şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak. Atletico Madrid de 3. kez finale kaldığı turnuvada ilk şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

Avrupa arenasındaki randevularda Real Madrid'in rakibine karşı üstünlüğü dikkati çekiyor. İki takımın önceki 6 maçında Real Madrid 4 defa sahadan galip ayrıldı.

Atletico Madrid'in bir kez galip geldiği Avrupa randevuları, bir defa da berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid'in 9 golüne, Atletico Madrid 4 golle karşılık verdi.

AYNI ÜLKEDEN İKİ FİNALİST

Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 5 kez aynı ülkeden takımlar finalde karşılaştı. Üçüncü kez İspanyol takımlarının mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi finalinde daha önce Alman, İtalyan ve İngiliz ekipleri kendi ülke takımlarıyla karşılaştı. 

Bu kupada daha önce Real Madrid-Valencia, Real Madrid-Atletico Madrid, AC Milan-Juventus, Manchester United-Chelsea ve Bayern Munchen-Borussia Dortmund finalleri oynandı.