6222 sadece gariban taraftara mı?

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, dün milletvekilleri ve Bakan Fatma Şahin ile yaptığı toplantı sonrasında yapılacak seçimli genel kurul'da aday olmama kararı alacak.

(soL - Haber Merkezi) Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, dün milletvekilleri ve Bakan Fatma Şahin ile yaptığı toplantı sonrasında yapılacak seçimli genel kurulda aday olmama kararı alacak. Kızıl'ın kararını hafta içinde açıklaması bekleniyor. Siyaseti sporun içine bu denli sokan Fatma Şahin ve İbrahim Kızıl'a 6222'den işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

gazianteppusula.com sitesinden Mehmet Demir'in haberine göre, Gaziantepspor dün Ankara'da masaya yatırıldı. Fatma Şahin'in başkanlığında yapılan toplantıya, milletvekilleri ve İbrahim Kızıl katıldı. Toplantıda kulübün ekonomik durumu ve geleceği konuşulurken, sezon sonunda yapılacak olan olğan kongrede Kızıl'dan aday olmaması yönünde talepte bulunuldu. Toplantı ile ilgili açıklamayı Kızıl yapacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, Gaziantepspor-Elazığspor maçının ardından "Gazantepspor'u hafta içi Ankara'da masaya yatıracağız" şeklinde söylediği toplantı dün Ankara'da yapıldı. TBMM'de gerçekleştirilen toplantıya, Fatma Şahin ve İbrahim Kızıl'ın yanı sıra, AKP Gaziantep milletvekilleri de katıldı.

İlk önce borçlar konuşuldu
Toplantının başında, Gaziantepspor'un borçları konusu gündeme getirildi. Maliye'ye büyük oranda borcu bulunan Gaziantepspor'un durumunu inceleyen Bakan Fatma Şahin, bağımsız denetleme kuruluşu tarafından kulüp hesaplarının incelenmesin konusunda Kızıl ile görüş birliğine vardı. Bağımsız denetleme kurulunun raporlarına göre, Kızıl'ın alacaklı çıkması halinde alacaklarının ödenmesi için de karar alındı.

Sezon sonu bırakacak
Toplantının en önemli kararı ise İbrahim Kızıl'ın sezon sonunda başkanlığı bırakması için görüş birliğine varılması oldu. Fatma Şahin'in, sezon sonunda yapılacak olan alğan kongrede Kızıl'dan aday olmaması ve kulübü bırakmasını istediği öğrenilirken, Kızıl'ın da bu teklifi kabul ettiği iddia edildi.

Açıklamayı Kızıl yapacak
Öte yandan, Ankara'da yapılan toplantı ile ilgili genel açıklamayı İbrahim Kızıl'ın yapması için de karar alındı. Karara göre, bugün Gaziantep'e gelecek olan İbrahim Kızıl'ın, bir kaç gün içerisinde toplantıda alınan kararlarla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunacak.