Yurtiçi Kargo’da işçi kıyımı

Yurtiçi Kargo işvereni, Nakliyat-İş sendikasına üye olan 50 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan kargo işçileri işyerleri önünde eylemde.

Eylül ayından bu yana Kargo ve Lojistik işletmelerinde “İnsanca Yaşayabilecek Bir Ücret ve İnsanca Çalışma Koşulları İçin” örgütlenme çalışmaları yürüten Nakliyat-İş, sendikaya üye olması nedeniyle 50 Yurtiçi Kargo işçisinin işten çıkarıldığını ifade etti.

Yurtiçi Kargo’da önemli sayıda üyeye sahip olduğunu belirten Nakliyat-İş, İstanbul, Ankara ve Konya’da bazı Yurtiçi Kargo Acenteleri’nde toplu iş sözleşmesi yetkisi için gerekli çoğunluğu sağladığını ve Çalışma Bakanlığı’na yetki için başvuru yapıldığını kaydetti.

İşçilerin örgütlenme hakkını kullanmasının işverenin dikkatini çektiğini belirten Nakliyat-İş, 50 kargo işçisinin sendikaya üye olması nedeniyle işten çıkarıldığını vurguladı. Nakliyat-İş, işverenin “iş daralması, performans düşüklüğü” gibi gerekçeler öne sürmesine rağmen asıl olarak sendikalaşma hakkını kullanan işçilerin cezalandırmak için işten atmaları gerçekleştirdiğini ifade etti.

İşten çıkarılan işçilerin Konya, Ankara ve İstanbul’da işyerleri önünde eylemde olduğunu belirten Nakliyat-İş, tüm baskılara rağmen işçilerin mücadelelerine devam edeceğini duyurdu.

Sendikaya üye olmanın anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Nakliyat-İş, Yurtiçi Kargo işverenini işçilerin sendikalaşma ve örgütlenme hakkına saygılı olmaya davet etti.

Nakliyat-İş, işten atılmaları ve Yurtiçi Kargo’nun işçi-sendika düşmanlığını protesto ve teşhir etmek için yarın değişik bölgelerde basın açıklamaları yapacaklarını duyurdu. DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, tüm kamuoyunu bu haksızlığa ve hukuksuzluğa dur demek için yarın yapılacak kitlesel eylemlere davet etti.

1- Basın Açıklamasının Yapılacağı
Yer: Yurtiçi Kargo Genel Müdürlüğü Önü
Eski Büyükdere Cad. Kargo Plaza, No: 17/19 Maslak/İSTANBUL
Tarih: 24 Ocak 2013 Perşembe Saat : 11:00

2- Basın Açıklamasının Yapılacağı
Yer: Yurtiçi Kargo Haramidere
Namık Kemal Mah. 115 Sok No: 14 Esenyurt/İstanbul
Tarih: 24 Ocak 2013 Perşembe Saat : 14:00

3- Basın Açıklamasının Yapılacağı
Yer: Yurtiçi Kargo Kadıköy Şube Önü
Rasimpaşa Mh. Rıhtım Cad. Recaizade Sk. No:10 Kadıköy/İstanbul
Tarih : 24 Ocak 2013 Perşembe Saat : 16:00

(soL- Haber Merkezi)