Yer de yok sevk de yok!

7 hastane mi dolaşmak daha kötü yoksa hayati tehlikesi bulunan bir hastanın hastanede yer olmadığı gerekçesi ile değil tedavi olması başka bir hastaneye sevk edilememesi mi? 2,5 yaşındaki Ramazan Özdemir balkondan düşerek, ağır yaralandı. Ancak tedavisine saatler sonra 7 hastane dolaşıldıktan sonra başlanabildi. Hayati tehlikesi bulunan Özdemir’in yaşamından kim sorumlu olacak?

soL (HABER MERKEZİ) Manisa'nın Turgutlu ilçesi Albayrak Mahallesi Plevne Sokak'ta oturan yaşayan iki buçuk yaşındaki Batuhan Ramazan Özdemir isimli çocuk, üçüncü katta evlerinin balkonunda oynarken dengesini kaybederek düştü. Bunun üzerine ağır yaralanan Batuhan Ramazan Özdemir'i ailesi ilk önce Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırdı. Ancak iki buçuk yaşındaki Ramazan Öztürk'ün ailesi bundan sonra son zamanlarda çok sık karşılaştığımız bir sorun ile yüzleşmek durumunda kaldı.

Ağır yaralanan Batuhan Ramazan Özdemir hayati tehlikesi bulunmasına rağmen götürüldüğü Turgutlu Devlet Hastanesi'nde yer olmadığı gerekçesi ile başka bir hastaneye dahi sevk edilemedi.

Daha sonra Celal Bayar, Ege ve Dokuz Eylül tıp fakültesi hastaneleri ile İzmir'deki Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Tepecik Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra Manisa Devlet Hastanesine sevk edilmesi için girişimde bulunulan Ramazan Özdemir için nöbetçi doktorların girişimlerinden sonuç alınamadı.
Hastane yetkilileri, bağlantı kurdukları hastanelerde yer olmaması nedeniyle çocuğun sevki için teyit alınamadığını, komada olan çocuğun 112 Acil Servis'in ambulansıyla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildiğini bildirdi.