'Usulsüz atama sayısı 700'e ulaştı'

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, “Bakan Onayı” ile 76. maddeye göre yapılan usulsüz müdür atamalarının İstanbul’da 225, Türkiye Genelinde 700’e ulaştığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, yaptıkları tespitlere göre Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik'in "giderayak", usulsüz olarak İstanbul'da 167 atama yaptığını açıkladı.

Bostan, "Hiçbir hukuk kuralına ve hiçbir adalet anlayışına sığmayan bu skandal ve ahlaksız uygulamanın sonucunda 160'ı okul müdürü, halk eğitim merkezi ve öğretmen evi müdürü, 2'si okul müdür yardımcısı ve 5 kişisi de öğretmen olarak atanmıştır" dedi.

İstanbul'da 20 gün içinde yapılan usulsüz atamaların sayısının 167 kişi ile sınırlı olmadığını belirten Bostan, "Ata Özer'in verdiği bilgiye göre İstanbul'da Bakanlık tarafından yapılan okul müdürü atamalarından bizzat 163 kişinin atamasının gerçekleşmesinde ön ayak olduğunu ve bu atamaların bilgisi dahilinde gerçekleştiğini, geriye kalan 30 kişinin atamasında kimlerin rolünün olduğunu bilmediğini açıklamıştır. Görüldüğü üzere İstanbul'da yapılan usulsüz atamaların sayısının yaklaşık 200 kişi olduğu, bunlara İstanbul'da yeni kurulan 8 ilçeye yine usulsüz olarak atanan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri ile birlikte toplam sayının 225 kişiye çıktığı anlaşılmaktadır. Ülke genelinde de usulsüz atama sayısı İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri ile birlikte 700 kişiye ulaşmış bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

Ata Özer'in, bundan böyle İstanbul'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdürmesinin mümkün olmadığını savunan Bostan, Özer'in tarafsızlığını kaybettiğini söyledi. Bostan, "İdareci olmayı hak etmiş binlerce öğretmenin hakkını yemiş ve İstanbul Milli Eğitimde huzuru bozmuştur. Ata Özer hiç vakit kaybetmeden derhal istifa etmelidir" dedi.

Öğretmenlere de çağrıda bulunan Bostan, 76. Maddeye dayandırarak yapılan atamalara "herkesin karşı çıkması" gerektiğini belirterek 76. Madde'ye göre bakan oluruyla nereye atama yapılıyorsa bu yerlere dilekçe ile başvuruda bulunulmasını istedi.