THY yönetimine Tokyo'da protesto

18 Japon kabin memurunu ay sonunda işten çıkaracağını açıklayan THY yönetimi Tokyo Navita Havaalanında bir saat boyunca protesto edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Şubat ayı sonunda 18 Japon kabin memurunun işine son vereceğini açıklayan Türk Havayolları yönetimi, Tokyo Navita Havaalanı'nda protesto edildi. Protestocu kabin memurları Japon sivil havacılık otoritesini de ziyaret ederek THY yönetimini şikayet etti.

THY yönetiminin şubat ayı sonu itibariyle işten çıkartacağı 18 kabin memuru, Tokyo Navita Havaalanı THY bilet satış bürosu önünde dün saat 12.00-13.00 arası protesto eylemi yaptı. Üzerlerine giydikleri dövizlerde, "THY Japon müşterilerin güvenliğini düşünmeli", "Japon kabin memurları işten çıkarılmamalı" yazan havayolu çalışanları yolculara bildiri dağıtarak imza topladı.
Bir saatlik eylem süresince 500 imza toplayan Japon kabin memurları, eylemin ardından Japon sivil havacılık otoritesini de ziyaret ederek durumu aktardılar. Ziyaret sırasında THY'nin kârlı bir şirket olduğu, para gibi bir sorun bulunmadığı, sürekli uçak ve personel alımı gerçekleştirdiğine değinen Japon memurlar, alınacak 3 Türkiyeli kabin memurunun yeterli olmaması nedeniyle uçuş güvenliğinin de tehlikeye atıldığına dikkat çektiler.