THY işçilerinin mücadelesi Olimpiyatlar'da sürüyor

Grev yasağına karşı çıktıkları için işten çıkartılan 305 THY işçisine mücadelesi büyüyerek sürüyor. İşçilerin direnişi, Londra’daki Olimpiyatlara taşınacak.

Hava-İş Sendikası’nın 60 gündür Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş terminalinde sürdürdüğü direnişi Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’nun (ITF) Denizcilik Koordinatörü Stephen Cotton ziyaret etti. THY’nin haksız bir şekilde 305 işçiyi işten atmasını asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Cotton, “Bundan sonra karşı atağa geçeceğiz” dedi.

Uluslararası düzeyde çeşitli eylemler düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Cotton, bu eylemleri giderek artıracaklarını, THY yolcularına dünyanın her köşesinde bildiri dağıtacaklarını, büyükelçiliklere gideceklerini söyledi.

Cotton, Londra'da olimpiyat ateşi yandığı sırada, tüm dünya liderlerinin önünde Hava-İş'e destek için eylem yapacaklarını açıkladı:

"Londra olimpiyatlarının açılışında İngiltere Başbakanı David Cameron Tayyip Erdoğan’ı açılışa şahsen davet etti. Bizde yarın Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu olarak önce Türk Büyükelçiliğine gideceğiz hem de olimpiyatlarda bir protesto düzenleyeceğiz ve şu mesajı vereceğiz: Bu mücadele sadece burada sürmüyor bu mücadele her yerde var. Bunu Londra’da göstereceğiz ve mücadeleyi kesinlikle kazanacağı.”

Ayrıca Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, direnişten vazgeçmeyeceklerini ve kararlı olduklarını vurguladı.