THY Çağrı Merkezi çalışanlarına destek

Yurtsever Cephe İşçi Birliği THY Çağrı Merkezi çalışanlarına destek vermek amacıyla bir bildiri çıkardı. Çağrı Merkezi çalışanlarına 444 0 849 nolu telefon aranarak destek verilecek.

soL (İstanbul) Yurtsever Cephe İşçi Birliği, Türk Hava Yolları (THY) Çağrı Merkezi çalışanlarının apar topar kapı önüne konmasına ilişkin bir destek bildirisi hazırladı. Çağrı merkezi çalışanlarına dışarıdan destek vermek amacıyla hazırlanan bildiride 444 0 849 nolu çağrı merkezi telefonunun aranarak yanınızdayız mesajı verilmesi isteniyor.

Bildiri metni şöyle:

"THY yönetimi çağrı merkezini özelleştirmeye karar vermiş. Bu kararı da sessiz sedasız borsaya bildirmiş. İşçiler bunu duyup seslerini yükseltmeye başladıklarında ise tehdit, şantaj, zorunlu izin vs. ile gözlerini korkutmaya çalışmış. İşyerindeki bilgisayarları söküp başka bir binaya taşımaya, yeni bir çağrı merkezi kurulacağı söylentisini yaymaya başlamış. Kendilerinin ne olacağını soran 650 işçiyi ise Allah'a havale etmiş. Ne kadar da tanıdık bir öykü değil mi?

Bu ülkenin insanları bir süredir özelleştirme masallarını dinlemiyorlar. Çünkü artık bu masallar televizyonlarda, gazetelerde anlatılacak kadar büyük değil. Özelleşip güzelleşen çimento fabrikalarımız çoktan kapandı bile. Ulusal sermayeye satıldığı için "gururlandığımız" bankalar uluslarası tekellerin kucağında şimdi. Artık ne kaldı geriye THY, Halkbank ve Ziraat Bankası' ndan başka? Onu da toptan satamıyorlarsa parçalayıp satarlar, araba hırsızları gibi.

Özelleştirilen kuruluşlarda çalışan işçilere, emekçilere ne olduğunu ise Allah bilir. Kimisi zorla emekliye ayrılıp sigortasız ve daha düşük ücretlerle aynı işyerlerinde çalıştırılmaya başlandı, kimisi ise istihdam fazlası olduğu söylenerek kapının önüne konuldu. Özelleşerek güzelleşilmediğini en iyi onlar anladı. THY çağrı merkezi çalışanları da özelleşerek güzelleşilmeyeceğinin farkında. Çağrı merkezinde çalışan hepsi sendikalı 650 işçi bu sürecin karşısında olduklarını sendikaları Hava-İş aracılığıyla kamuoyuna açıkladılar. Kamuoyunu eylemlilik süreçlerine destek olmaya çağırdılar.

Bu ülkenin yurtseverleri olarak bizler, sonuna kadar THY Çağrı Merkezi çalışanlarının yanında olacağız ve destek mesajlarımızı 444 0 849 numaralı telefonu arayarak çağrı merkezi çalışanlarına doğrudan ileteceğiz. THY yönetimi ayağını denk almalıdır işçilerin, emekçilerin, yurtseverlerin örgütlü gücünü karşısına aldığını bilmeli ve özelleştirme kararını derhal geri çekmelidir."