Teknik A.Ş.'deki işçiler patronların hedefinde

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin Teknik A.Ş.'nin kolektif çalışma koşulları ve Teknik A.Ş. işçilerinin sendika açısından önemi nedeniyle THY patronlarının bu işyerini hedef aldığını ve Hava-İş Sendikasını koparmaya çalıştığını vurguladı.

soL (HABER MERKEZİ) Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin THY A.O bünyesinden çıkarılarak özel şirket statüsü verilen Teknik A.Ş'deki Hava-İş örgütlülüğünün "işkolu" itirazı ile Hak İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası'yla bitirilmek istenmesini, Hava-İş'in işyerindeki gücüne bağladı.

Yçin soL'a yaptığı açıklamada Teknik A.Ş.'deki işçilerin Hava İş sendikasının kuruluşuna öncülük ettiğini belirtti. Teknk A.Ş'deki örgütlenmenin THY bünyesindeydi örgütlenmenin lokomotifi olduğuna değinen Ayçin, "Kolektif çalışma içinde kolektif mücadeleyi tetikliyordu. Diğer bölümler Teknik A.Ş.'nin arkasından gelerek mücadeleye katılmıştır" dedi.

Bu anlamda THY patronlarının Hava-İş Sendikası'nın Teknik A.Ş.'deki örgütlülüğüne saldırdığına dikkat çeken Ayçin, kendisinin de Teknik A.Ş. çalışanı bir teknisyen olarak sendikada örgütlendiğinin altını çizdi. İş yerlerinde işçilerle konuşarak toplu iş sözleşmesi, Çelik İş Sendikası'nın işkolu itirazı ve hukuki süreç hakkında toplantılar yaparak temasta olunduğunu vurgulan Ayçin, "Geriye kalan eylemlilik süreci işe yansıyan eylemlerimiz başlayacak" dedi.

THY'de seçim yatırımı

THY'de AKP'nin seçim yatırımına da dikkat çeken Ayçin, şu an fiilen kapatılan THY Çağrı Merkezi'nin bazı çalışanların farklı bölümlere aktarıldığını belirtti. Çağrı Merkezi'ndeki 550 çalışandan 220'sinin eğitim başkanlığı kadrosuna atandığını ifade eden Ayçin, daha önce ödül alan THY Çağrı Merkezi'nin kapatılarak hiçbir deneyimi olmayan Vodatech şirketine devredilmesinin ardından, eski işçilerin eğitimci olarak alınmasının mantıksızlığına dikkat çekti.