Tarsus'ta Denizler anıldı

Tarsus’ta dün düzenlenen 6 Mayıs Anma etkinliği ‘Tarsus’ta Deniz Taştı’ adı altında yapıldı. Etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Dün Deniz Gezmişlerin anmasını yapmak üzere bir araya gelen Tarsuslu Türkiye Komünist Partililer ve Yurtsever Cepheliler kentin sokaklarında bir yürüyüş düzenledi. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı dağar ağacında ölüme gönderilmesinin 37. yıl dönümünde gerçekleştirilen anmada TKP üyesi Yunus Emre Ulus "Deniz Olunmalı" başlıklı bir açıklama okudu.

Ulus açıklamasında "Emperyalizme karşı durdukları ve bağımsızlık istedikleri için 37 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıldönümlerinde bir kez daha burada ve Türkiye'nin her yerindeyiz" dedi. 6 Mayıs'ı yas günü değil mücadele günü olarak gördüklerini belirten Ulus, açıklamasına şöyle devam etti:

"Denizler, ABD'li ve Avrupalı para babaları ve onların Türkiye sözcüleri bu ülkenin zenginliklerini, emekçilerin yarattığı değerleri sömürmesin diye idam sehpasına çıktılar. Biliyoruz ki, denizler devrimciydi, yurtseverdi. Ve ülkelerinin aydınlık geleceği için hayatlarından vazgeçme onurunu gösterdiler. Denizler idam sehpasına çıktıklarında hala halkların kardeşliğini ve sosyalizmi savunuyorlardı. Bizler bugün bu nedenle buradayız. Elimizde bu yüzden ABD'nin, AB'nin bol yıldızlı bayrakları değil, Denizlerin bayrağı var. Bugün mücadelemizi daha yukarıya, daha ileriye taşımamız gerekiyor. Çünkü aradan geçen 37 yılda ülkemiz daha çok kirlendi, daha çok bağımlı hale geldi. Ülkemiz Emperyalist Amerika ve Avrupa Birliği çıkarları için büyük onursuzluklara mahkum edildi. Denizleri idam eden zihniyet, aradan geçen süre içinde cumhuriyet tarihinin en gerici en işbirlikçi hükümeti olan AKP hükümetini emekçi halkımızın başına musallat etti.

"Bugün, Denizlerin yolunda AKP ye karşı mücadele etmek, emperyalizme karşı mücadele etmek demektir. Paranın saltanatına karşı, gericiliğe karşı mücadele etmek demektir. Bugün Denizlerin yolunda, yağmaya, talana, sömürüye, özelleştirmelere karşı mücadele etmek AKP 'ye karşı mücadele etmek demektir. 37 yıl önce idam sehpasına yollayanlar onların öldürmekle tükeneceğini düşünüyorlardı. Kuşkusuz yanıldılar. Denizler, Yusuflar, Hüseyinler bugün buradalar. Denizlerin devrimci ve yurtsever geleneği emperyalistlere ve işbirlikçilere karşı görev başında. Emekçi halkımıza söz veriyoruz: Denizleri yetiştiren bu topraklarda daha fazla barınamayacaklar. Tayyipleriyle, Gülleriyle, Koçlarıyla, Sabancılarıyla defolup gittiklerini görene kadar mücadeleye devam. Her gün biraz daha kalabalıklaşarak, güçlenerek...

Denizlere buradan söz veriyoruz.

Sözümüzün adı: 'Sosyalist Türkiye-Yaşasın Devrim ve Sosyalizm'"