Şekerteks işçileri fabrika önünde nöbette

Haklarını almak için yaklaşık 10 gündür fabrika önünde nöbet tutan Şekerteks işçileri direnişe devam ediyor.

Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi’nde faaliyette bulunan Şekerteks Tekstil işçileri 10 gündür fabrika önünde başlattıkları direnişe devam ediyor. “Sayım var” denilerek üretimin durmasının ardından 2 aydır maaşlarını alamayan ve fabrika çalışmamasına rağmen çıkışları verilmeyen işçiler bugün bir basın açıklaması yapmak istedi.

Kırklareli Kofçaz Yolu üzerinde bulunan ve 4 yıldır faaliyet gösteren Şekerteks tekstil fabrikasında çalışan ve 2 aydır ücretlerini alamayan 374 işçi bugüne kadar mağduriyetlerini giderecek hiçbir adımın atılmaması ve kendilerine muhatap bulamadıkları için bir basın açıklaması yapma kararı aldı. Fabrika önünde toplanan işçiler Kırklareli Merkez'e doğru yürüyüşe geçtiler. Fakat burada barikat kuran polis, yolu kapattıkları ve yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle işçilerin ilerlemesine izin vermedi.


Bu sabah saat 9.30'dan bu yana yürüyüşe geçmek için ısrarlı bekleyişlerini sürdüren işçiler polisin tutumu karşısında fabrika önüne dönerek buradaki bekleyişlerini sürdürüme kararı aldı. Ayrıca yürüyüşe destek veren DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası avukatları tarafından valilikle bir görüşme yapılıyor. Görüşmeden çıkacak sonucu bekleyen işçiler, izin verilmemesi halinde fabrika önünde bir basın açıklaması yapacak.

“Direnişimizi sürdüreceğiz”
Gün içerisinde işveren temsilcisi, avukat ve genel müdür ile görüşen işçiler, işten çıkışlarının 4857 sayılı İş Kanunu’nun 23. maddesine göre değil 17. maddesine göre yapılmasını talep etti. İşçiler, işçinin kendi rızası ile iş sözleşmesini feshetmesini içeren 23. maddeye göre işten çıkarılırsa hiçbir haklarını talep edemeyecekler. Ancak işten çıkışların 17. maddeye göre yapılması durumunda kıdem tazminatı, mesai ücretleri ve içeride kalan maaşlarını almaya hak kazanabilecekler.

Şekerteks Tekstil işçileri taleplerine karşılık alamamaları durumunda direnişlerini sürdüreceklerini ve fabrika önünde nöbet tutmaya devam edeceklerini duyurdu.

(soL-Haber Merkezi)