Mahsur kalan madencinin eşi: Bizi bitirdiler

Karaman’da su patlması sonucu çöken ocakta mahsur kalan işçilerden Mehmet Bahar’ın eşi Emiş Bahar madenin kötü koşullarına ve yetkililerin umarsamazlığına isyan etti.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen su patlaması sonucu ocakta mahsur kalan 18 işçiden Mehmet Bahar’ın Eşi Emiş Bahar eşinin 3 aydır maaş alamadığını ve çocuklarının her geçen saat babalarını daha fazla sormaya başladıklarını anlatıyor.

İsyanın gözyaşlarıyla anlatan Emiş Bahar, çalışma koşullarının kötülüğünü ve geçim sıkıntılarını belirterek "İçeriden sağ çıksalar ne yapacağız? Üç aydır bizi yedirdiler, bitirdiler. Maaşlarını düzgün vermediler. Elimizde yiyecek ekmek koymayıncaya kadar uğraştılar. Şimdi de canlarını aldılar. Sağ çıksalar ne olacak, çıkmasalar ne olacak? Maaşlarını düzenli vermezlerdi. Ekmeklerini ellerinden aldılar. Servislerini ellerinden aldılar. Güneyyurt'u yediler bitirdiler. Güneyyurdu bitirdikleri gibi her tarafı bitirdiler" dedi.

İki buçuk yaşındaki kızının "Babam nerede? Suyun içinde mi kalmış? Babam öldü mü?” gibi sorularına cevap bulamadığını anlatan Bahar, sözlerine şöyle devam etti " iki buçuk yaşında bir kızım var. 'Babam nerede, suyun içinde mi kalmış, çıplak mı kalmış? Nerede babam' der. Çocuğuma diyecek cevap bulamıyorum. Bunların hesabını nerede verecekler? Allah'ım, güzel Allah'ım, bunların yaptıklarına göre içeriden sağ selamet çıksınlar. Borçluyuz, dertliyiz. Ev aldık, kredi çektik. Bir sene oldu, evine yurduna doymadan. Bizim halimiz ne olacak? Bitirdiler bizi, bitirdiler. Bugünü yarına atarlar, yarını öbür güne atarlar. Üç aydır maaş yüzü görmeyiz. Eller bayram yaptı, biz yapamadık, eller kurban kesti, biz kesemedik. Bu darlığın bir bolluğu olurdu ama olmuyor işte, olmuyor. Dün öğleden beri içeride sağ adam mı kalır? Memuruz deyip gezerler. İşçilerin sırtından memurlar... Ama bunları süründürmeli. Hepsini süründürmeli."

Madenci eşi, bir röportaj daha verdi: Patronun yakasını bırakmayacağım