Lağım temizlettirilen Zafer için eylem

İstanbul'da, zorla temizlediği lağımdan kaptığı enfeksiyon sonucu hayatını kaybeden taşeron işçi Zafer Açıkgözoğlu için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem yapıldı.

Zorla temizlediği lağımdan enfeksiyon kaparak hayatını kaybeden İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi taşeron işçisi 26 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu için çalıştığı hastane önünde eylem yapıldı.

DHA'nın haberine göre, Zafer Açıkgözoğlu’nun kendisi gibi taşeron işçi olarak çalışan arkadaşları saat 12.30 sıralarında Genel Cerrahi Bilimler binası önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik işçi grubu, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Taşeron işçilik ölüm getirir’ diye slogan attı. İşçiler, ‘Taşeron çalışma yasaklansın’, ‘Taşeron çalışma ölüm getirir’ yazılı pankart taşıdı.

Zafer Açıkgözoğlu’nun bir yıl önce hastanede işe başladığını belirten HDP milletvekili Levent Tüzel, “Arkadaşımız burada işe yeni başladığında eline iğne batması sonucu hepatit mikrobu kapıyor. Daha sonra da kendi işi olmayan belediyenin yapması gereken temizleme işini yaptığı için hastalığı ilerliyor. Bir yıl içinde eriyip giden Zafer’i önceki gün kaybettik. Taşeron işçiliğin yasaklanması için mücadele ediyoruz. Taşeron işçilerinin iş ve can güvenliği olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.” dedi.

Ağabeyinin hastanede işe başladıktan sonra kaptığı mikrop sebebiyle öldüğünü iddia eden kardeşi Emre Açıkgözoğlu, ”Çok sağlıklı bir insandı. Lağımın temizlediği çukura 3 kişi girmişler. Diğer iki kişinin ilaçla tedavisiyle kurtuldu. Ağabeyim ise öldü. Hayali bu hastanede kadrolu olarak çalışmaktı. Hakkımızı arayacağız” dedi.