Kuzeydoğu yürüyüş kolu Samsun’dan uğurlanıyor

4+4+4'e karşı 4 koldan başlatılan yürüyüş devam ediyor. Eğitim-Sen tarafından 11 Eylül’de güneydoğu, kuzeybatı, güneybatı ve kuzeydoğu olmak üzere 4 koldan başlatılan yürüyüşün kuzeydoğu kolu dün Samsun’a ulaştı.

11 Eylül’de Rize’den yola çıkan, Eğitim-Sen Merkez Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa'nın da aralarında olduğu kuzeydoğu yürüyüş kolu, dün Giresun'da yaptığı açıklamanın ardından Ordu'ya geçti. Ordu'da yapılan açıklamanın ardından Samsun'a geçen yürüyüşçüler, burada da bir basın açıklaması yaptı.

Yürüyüş kolunu, Samsun Tren Garı’nda Eğitim-Sen ve KESK üyelerinin yanısıra dernek ve oda temsilcileri ile TKP, ÖDP, Halkevleri ve HDK bileşenleri karşıladı. Yürüyüş kolu pankart açarak Süleymaniye Geçidi’ne yürüdü. Süleymaniye Geçidi’nde yürüyüş kolu adına Samsun Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Erol ve Eğitim-Sen Merkez Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa basın açıklaması yaptı.

12 Eylül gericiliği ve karanlığının AKP ile sürdüğüne vurgu yapılan konuşmalarda şu sözlere yer verilerek 15 Eylül Ankara mitingine çağrı yapıldı:

“Eğitim biliminin, ülkemizin ve çocuklarımızın ihtiyaçlarından çok, AKP’nin siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırlanan ve yasalaşan 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi, okulların açılmasına sayılı günler kala kaotik bir ortama girmektedir. AKP’nin eğitim biliminin en temel ilkelerini göz ardı ederek hayata geçirmeye çalıştığı 4+4+4 dayatmasına karşı tepkilerimizi, kitlesel ve yaygın eylem ile etkinliklerle göstermeye kararlıyız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürecin başından itibaren taraflı, bilinçli ve yanlış bilgilendirme çalışmalarına karşı velilerimizi ve bütün halkımıza sesleniyor, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkmak için ortak taleplerimiz etrafında birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Yürüyüş kolu bugün Samsun’dan Ankara’ya uğurlanıyor.

(soL-Samsun)