Koşuyolu Hastanesi işçileri iş bıraktı

Sendikal faaliyetleri nedeniyle Dev- Sağlık İş işyeri temsilcisi Ziya İncedere'nin çalışması fiili olarak engellenince işçiler iş bıraktı.

Koşuyolu Hastanesi’nde örgütlü Dev Sağlık İş işyeri temsilcisi Ziya İncedere’nin, “Bayrampaşa Hastanesi’nde görevlendirme” bahanesi ile çalışması engellenince işçiler iş bıraktı.

Tekel işçilerine destek eyleminden işten çıkarılmıştı
Sendika.org'un haberine göre hastanenin 7 yıllık işçisi İncedere daha önce de Tekel işçilerine destek eylemine katıldığı için işten çıkarılmış ancak 35 günlük direnişinin ardından yeniden işe alınmıştı.

Fiilen işten çıkarma
Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde örgütlü Dev Sağlık İş sendikasının işyeri temsilcisi Ziya İncedere’ye 1 Ekim günü işbaşı yaptırılmadı. Taşeron şirket tarafından bundan sonra, evine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde çalışacağı söylenen İncedere için bu durum fiilen işten çıkarma anlamına geliyor.

Hastanenin 7 yıllık işçisi olan İncedere kendi işyerinin Koşuyolu Hastanesi olduğunu söyleyerek Bayrampaşa’ya gitmeyeceğini ve asıl işyerinde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Ancak İncedere’ye bugün (2 Ekim) de işbaşı yaptırılmadı. Bunun üzerine sabah 7.00’da bütün işçiler iş bıraktı ve İncedere’ye işbaşı yaptırılıncaya kadar çalışmayacaklarını açıkladı.

7 yıl, 4-5 şirket, 2 işten çıkarma
Dev Sağlık İş Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Salih Öz, İncedere’nin evine çok uzak bir hastaneye yönlendirilerek fiilen işten ayrılmaya zorlandığını belirtti. Öz, “Şu an resmi bir tebligat yok. Yaptıklarının hukuki bir dayanağı da yok. Burada yapılan özetle, işyeri temsilcimizin yıldırılmaya çalışılmasıdır” dedi.

Ziya İncedere ise şöyle konuştu: “Ben bu hastanede 7 yıldır çalışıyorum. Bu süre zarfında 4-5 taşeron şirket değişti. Ben taşeron şirketin değil bu hastanenin işçisiyim. Beni buradan çıkarmaya çalışmalarının sebebi belli, sendikal faaliyet. Daha önce de 26 Mayıs 2010’da direnişteki Tekel işçilerine destek eylemine katıldığım için işten çıkarılmıştım ancak 35 günlük direnişimizin ardından işe geri alındım. Şimdi bir kez daha beni işten çıkarmak istiyorlar, yine direneceğim"