Kapatılıp açılabilen tersaneler

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren 3 tersane eksiklikleri giderilene kadar kapatıldı. İşverenler eksikliklerimizi giderdik açın dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri ''tesis ve tertiplerinde, çalışma yöntem ve şekillerinde, makine ve cihazlarında işçilerin yaşamı için tehlikeli hususlar tespit edilen'' Şaban Kasap-Şahin Teknecilik, Mengi-Yay Yatçılık şirketi ve GESA Gemi AŞ tersanelerinin kapatılması yönünde görüş bildirdi.

İşverenler kararın ardından yazılı başvuru yaparak eksikliklerini giderdiklerini, iş yerlerinin yeniden açılmasını talep ettiler. Denetimleri sürdüren müfettişlerden "raporlarda yer alan eksikliklerin giderildğini bildirmeleri halinde tersaneler tekrar açılacak" açıklaması geldi. Eksikliklerin olmadığını söyleyen açıklamanın ardından tersanelerin yeniden açılması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tek çözümün teftiş, para cezası ya da kapatma olmadığını söyledi. Çelik bölgede herkesin sorumluluklarını aşan bazı sıkıntılar olduğundan bahsederek Başbakan Erdoğan'ın da sorunların çözümünde aktif rol oynadığından bahsetti.

Erdoğan Tuzla'da yaşanan ölümleri anlayabilmek için tersanelerin bulunduğu bölgede helikopterle tur atıp, "yerinde" inceleme yapmıştı.