Kafe Kafka ve Alkım Kitabevi'nde iş durdurma eylemi

Alkım Kitabevi ve Kafe Kafka işçileri, bugün sabah saatlerinde, maaşlarının yatmadığını söyleyerek iş durdurma kararı aldı.

Saat 11.00 sularında Alkım Kitabevi'nin teras katında bulunan Kafe Kafka'da "Maaşımı alamıyorum, hizmeti durduruyorum" t-shirtleri giyen işçiler, servis yapmadılar. Bunun üzerine, işçileri kafeden çıkarmak için, özel güvenlik görevlileri ve sivil polisler teras katına çıktı. İnsan Kaynakları, Muhsebe ve Kafka Kafe Müdürleri direnişe geçen işçilere, işten çıkarıldıklarını ve kafeden uzaklaşmalarını belirtti. İşçiler, iş durdurma eylemini sürdüreceklerini, iş akitlerinin sonlandığına dair belgeyi ve alacaklarının verildiği ana dek direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.

İşçilerin direnişe geçtiği haberi duyulunca, bina dışında da işçilerle dayanışmak için eski kafe ve kitabevi çalışanlarıyla toplandı. Sloganlarla bina dışında bekleyişini sürdüren kalabalıkla, işçiler basın açıklaması için buluştu. Diğer kitabevi çalışanlarının da arkadaşlarına destek vermek için işi bırakmasıyla Alkım Kitabevi kepenklerini indirdi.

Basın açıklaması yapan işçiler, maaşların zamanında yatırılmadığını, 2 aylık ücretlerinin içeride olduğunu belirterek, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.