İŞKUR işçileri soL'a konuştu: En son kendimizi yakacağız

Vanlı İŞKUR’zede işçiler, uzun süredir yaptıkları eylemlerle gündemde. Polisin yolları kesmesi nedeniyle kilometrelerce yol yürüyerek Ankara’ya gelen işçiler, Abdi İpekçi Parkı’nda direnişi sürdürüyor. İşçiler mücadelenin geldiği noktayı soL dergiye anlattı.

İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında çalışan ve işlerini kaybetmelerinin ardından direnişe geçen işçilerin sesi Ankara’ya ulaştı. Uzun süredir Van’da eylemler yapan, kimi zaman polis saldırısıyla karşı karşıya kalan işçiler, kilometrelerce yol yürüyerek Ankara’ya geldi, Abdi İpekçi Parkı’na yerleşti. 5 günlük yolculuğun ardından Ankara’ya ulaşabilen işçileri, başkentte TOMA’lar karşıladı. Ankara’da kararlılıkla direnişi sürdüren ve başkent halkının desteğini bekleyen işçiler, yaşadıklarını bu haftaki soL dergiye anlattı.

Başkent halkından nasıl bir destek bekliyorsunuz?

"Ankara daha önce pek çok işçiye ev sahipliği yaptı. Bu anlamda tüm Ankaralıları yürekten kutluyorum. Her zaman yardımcı oluyorlar. Depremde de bize destek olan 76 milyon vatandaşımızdan bir ricamız daha var. Gelin bu mağduriyetin yanında yer alın, bir kez daha depremzedeye el uzatın. Ayrıca derginize de çok içten teşekkür ederim. Tüm okurlarınızın bilgisi olsun, biz kaybedecek hiçbir şeyi olmayan insanlarız."

"Bizim elbette ihtiyaçlarımız var. Sağolsun dostlarımız aracılığıyla her gün nöbetleşerek arkadaşlarımızı birilerinin evine ya da misafirhanelere gönderiyoruz. Burada nöbet tutan bir grup oluyor daima. Yemek, battaniye, kıyafet elbette ihtiyaç olarak duruyor fakat öncelikli olarak Ankara halkının manevi desteğine ihtiyacımız var. Çünkü buradaki arkadaşlarımız birilerinin evlerine bile gönülsüz gidiyorlar. Çünkü çocuğu açken kendisine yakıştıramıyor tokluğu. Biz burada 'hak verilmez alınır' diyorsak, boşa demiyoruz. Artık sabrımız kalmadı, gözümüz döndü. Ama kimseye zarar veremeyiz elbette. Hükümete de gücümüz yetmez, o yüzden son çare kendimizi yakacağız!"

İŞKUR işçileri röportajının tamamı bu hafta soL dergide.