İşçiler, grev yerine girdiler

Kocaeli Üniversitesi’nde, yılbaşından itibaren grevde bulunan DİSK’e bağlı OLEYİS üyeleri, uzun zamandır ilk kez bugün işyerlerinin önünde grev nöbeti tutabildi.

soL (KOCAELİ) Kocaeli Üniversitesi kantin ve yemekhanelerinde çalışan DİSK'e bağlı Türkiye Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası'na (OLEYİS) üye işçiler, grevde 185. günü geride bırakırken, nöbet tutmaları gereken işyerlerinin önüne konan engelleri aşarak girebildiler.

Uzun süredir Tıp Fakültesi kantinindeki işyerlerinin önüne güvenlik barikatını aşamadığı için giremeyen ve dışarıda beklemek zorunda kalan işçiler, bugün yeniden girmeyi denedi ve kısa süreli bir arbede yaşandı. İşçiler, bunun sonunda kantin önüne girebildi ve işyerlerinin önünde grev nöbeti tutmaya başladı.

Grev kırıcılığına karşı mücadele
Çok sayıda siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin de destek verdiği eylem sırasında konuşan OLEYİS Bölge Temsilcisi Barış Aşan, Rektörlük tarafından uygulanmak istenen grev kırıcılığına her ne koşulda olursa olsun izin vermeyeceklerini belirterek, ''Baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz. Ayrıca, işveren rektörlüğün dediği gibi yalnız da değiliz. Sayımızı olduğundan daha az ve grevimizi de etkisiz gösterme çabalarını mutlaka boşa çıkartıp zafere ulaşacağız'' dedi