ING Bank’ta neler oluyor?

DİSK'e bağlı Bank-Sen, ING Bank’ta uygulanan yoğun çalışma saatleri ve çalışanlara yönelik baskının her geçen gün arttığını vurgulayan bir açıklama yaptı. Mesai ücreti ödenmeksizin uzun saatler çalıştırılan ING Bank çalışanlarının son olarak 1 saatlik yemek molası da “uzun denilerek” düşürüldü.

DİSK’e bağlı Bank-Sen’den yapılan açıklamada, ING Grubu’nun çalışanları üstünde uyguladığı baskının hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Uzun çalışma saatlerine maruz kalan ING Bank çalışanlarının son olara 1 saat olan yemek molası uzun bulunarak düşürüldü.

“İnsanlık dışı çalışma koşulları var”
ING’nin binlerce çalışanına insanlık dışı yaptırımlar uyguladığının belirtildiği Bank-Sen açılamasında, ING’nin zorla ya da zorunlu çalıştırmanın hiçbir şeklini kullanmayacağını iddia etse de çalışanları uzun mesai saatlerine maruz bıraktığı vurgulandı.

Bununla birlikte bu uzun çalışma saatlerine rağmen banka çalışanlarına mesai ücreti de ödenmediğinin belirtildiği açıklamada, kar oranı her geçen gün artan reklamlara büyük paralar harcayan bankanın, kar amacı güderek çalışanların bir saatlik molasını dahi düşürdüğünü ifade edildi.

“Boyun eğmeyin”
“Performans havuzu denilen bir sistemle değerlendirmeye tabi tutulan ING çalışanları ulaşılması zor hedefleri yakalamak için baskıya maruz bırakılmıştır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz Devrimci Banka Ve Sigorta İşçileri Sendikası (BANK-SEN) olarak ING Grup emekçilerini sermayenin insanlık dışı uygulamalarına ve anayasal haklarını gasp etme teşebbüslerine karşı boyun eğmemeye çağırır karşı karşıya kalacakları mağduriyetlere gerek hukuki gerekse kamuoyu oluşturma düzeyinde her türlü desteği vereceğimizi bildiririz.”

(soL – Haber Merkezi)