ICF işçileri: Zafer direnen emekçilerin olacak

Eskişehir'de sendikalı olduğu için işten atılan ve 44 gündür direnen ICF işçileri yürüyüş gerçekleştirdi. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşma da işçilerin anayasal haklarının engellenemeyeceğinin altını çizdi.

Eskişehir'de ICF işçileri sendikalı oldukları için işten atıldı. 44 gündür direnen işçiler bugün bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında "Fabrikalar tarlalar, siyasi iktidar, her şey emeğin olacak", "ICF işçisi yalnız değildir" ve "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı.

Birleşik Metal-­İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı basın açıklanmasında, "ICF işçileri anayasal bir hak olan sendikal haklarını kullanmak istedikleri için işten atıldılar. İşçiler gün geçtikçe iş cinayetlerine kurban gidiyorlar. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise sendikasızlaştırmadır, sindirme politikasıdır. Buradan uyarıyoruz, bu insanlar suç işlemediler. Bu insanlar işten atılıyorsa eğer bunun hesabını vereceksiniz. İşverenlerin yaptıkları bizi yıldırmak yerine mücadele azmimizi güçlendiriyor. Türkiye ekonomisinin yaklaşık %40ını sırtlayan metal işçileri asgari ücretle çalışmaya mahkum ediliyor. Asgari ücretten kurtulmak için, iş cinayetlerine kurban gitmemek için, işverenin iki dudağının arasına mahkum olmamak için buradayız. Yarın bir gün bu akıl bütün işçileri kapsayacak ve mücadele bayrağı yükseltilecek, bundan korkuyorlar. Ne zorluk yaşarsak yaşayalım, sonuçları ne olursa olsun mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. İşçiler tarihsel sorumluluğunu yerine getirecek umudu taşımaktadır" dedi.