Emeklilerden muayene kısıtlamasına tepki

İşçi Emeklileri, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek olan, hastaların 10 gün içinde aynı branşa polikliniklere müracaat etmelerini yasaklayan uygulamasına tepki gösterdi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Çankaya Şube Başkanı Mehmet Höcü, bir açıklama yaparak hastaların 10 gün içinde aynı branşa poliklinklere müracaat etmelerini yasaklayan uygulamasına tepki gösterdi.

Höcü açıklamada "Bu uygulama, tedavisi tamamlanamayan emekli ile dul ve yetimleri kendi imkanları ile tedavileri sürdürmeye mahkum etmekten başka bir şey değildir" dedi.

Hükümeti ve SGK yönetimini başta işçi emeklileri olmak üzere sosyal güvencesi olan vatandaşların tedavi haklarını kısıtlamak yerine arttırmak ve çeşitlendirmek yönünde kararlar alması gerektiğini söyleyen Höcü, aynı polikliniğe başvurada 10 günlük süre geçme şartının aranmasının adil olmadığını belirtti.

Emeklilerin yaşlılıktan kaynaklı hastaların içinde en büyük kesimi oluşturduğuna dikkat çeken Höcü, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu kararı bir an önce düzeltilmeli, bir önceki uygulamaya dönülmelidir" dedi.