DİSK'ten Belediye-İş'e ziyaret

DİSK Başkanı Çelebi, Belediye-İş sendikasına yaptığı ziyarette, grev uygulama takvimlerini birleştirmeyi de konuştuklarını ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK yönetimi grev kararını asmak için yürüyüş yapan ve polisin saldırısına uğrayan Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikasına destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette DİSK'e bağlı Genel İş' sendikasıyla, Belediye-İş sendikasını grev takvimlerini birleştirebilme imkanı da konuşuldu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve beraberindeki heyet sendikanın Aksaray'daki merkezini ziyaret ederken, burada Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm ve 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Aşkın'la görüştü. Görüşme ardından yapılan açıklamada, DİSK Genel Başkanı Çelebi ''Geçmiş olsuna gelmedik, dayanışma duygularını belirtmek için buraya geldik'' şeklinde konuştu. İşçi sınıfına saldırıların arttığı bir dönem yaşandığını ve bunun 1 Mayıs ile başladığını vurgulayan Çelebi, ''Bu saldırıyı Belediye-İş sendikasına yapılmış bir saldırı olarak görmüyoruz. İşçi sınıfına, bize yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. Çelebi açıklamasında, "Bir taraftan çalışanları yakan bir enflasyon varken, bir taraftan uydurulan bir enflasyon açıklandığını" kaydederken, "grev gibi bir silahı kullanmak istemeyiz ama bu koşullarda dayatılırsa, kullanmak gerekiyorsa kullanırız" sözlerine yer verdi.

Ortak grev arayışı
Çelebi ayrıca, Belediye-İş yetkilileriyle yaptıkları görüşmede grev uygulama takvimlerini 'Genel-İş, Belediye-İş ayrımı yapmadan birleştirebilir miyiz, bir ortak mücadeleye aktarabilir miyiz?' sorusunu de değerlendirdiklerini söylerken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çok güzel bir şey. Yani burada hiç sendika ayrımı yapmadan, aynı gün aynı saatte grev uygulamasına başlayan bir iradenin ortaya konması daha caydırıcı olacaktır. Saldırıların bundan böyle püskürtülmesi adına beraber eylem mücadelemizi ve kararlılığımızı birlikte yürütmek adına buradayız. Bundan sonra da bu saldırıları kendimize yapılmış saldırılar olarak görüyoruz.'' Bir gazetecenin bu durumu yerel seçimlerle ilişkilendirmesi üzerine ise Çelebi, "Yüzde 8'e mi razı olalım? Şu uygulamalara mı razı olalım? Son günlerde işçilere yapılan saldırıları mı onaylayalım? Derdimiz çalışanların yaşam koşullarına uygun bir toplu sözleşmenin yapılmasıdır.''

Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm de yaptığı açıklamada, DİSK'e teşekkür ederken, "Bunu 1 Mayıs ile başlayan bir süreç olarak görüyoruz. Bunun amacı, hak alma mücadelesini yerinde durdurmak ve bu parçaların birleşmemeleri yönündedir'' dedi.