Denizli'de işçi mitingi

İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü Denizli'de işçiler, krizin faturasını ödemeyeceklerini düzenlenen mitingle dile getirdiler.

soL (Denizli) Denizli'de ekonomik kriz sendikalar, kitle örgütleri, siyasi partiler ve emekçiler tarafından protesto edildi.

DİSK, Teksif, Eğitim-Sen, KESK, TKP, ÖDP, EMEP, TMMOB'nin katılım gösterdiği mitingde, yaklaşık 3 bin kişilik grup, 'İşsizlik ve Yoksulluğa karşi birleşik mücadele' kapsamında İstiklal Mahallesi'nden Tokat Caddesi'ndeki miting alanına kadar slogan atarak yürüdü. 'Savaşa değil eğitime bütçe', 'İşten çıkartılanlar geri alınsın', 'Krizin bedelini kadınlar ödemeyecek', 'İşçi ve emek düşmanlarını durdurun', 'Karanlığa karşı sosyalist Türkiye' pankartlarıyla işsizliği ve yoksulluğu protesto eden Denizlililer, AKP'ye yüklendi.

Mitingde konuşan KESK Genel Başkanı Sami Evren, AKP'nin yaptığı ekonomik krizle birlikte zulümce boyun eğmeyeceklerini ifade ederek, "Krizin faturasını ödemeyecegiz. Ona meydanlarda, meydanları dar edeceğiz. Meydanlardan hesap soracağız" dedi.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı'da yaptığı konuşmada ekonomik krizin faturasının halkı kesildiğini ve bu halkın bu bedeli ödemeyecegini söyledi.

Denizli TEKSİF Başkanı Recep Oktay'da Denizli'nin AKP'li belediye başkanı Nihat Zeybekçi'nin iş yerlerine giderek bazı fabrikaları kendisinin kurtardığını söylemesinin hesabını soracaklarını ve Denizli halkının bu anlayışla işsiz kaldığını belirtti.

Mitinge işçiler, üniversite ve liselilerden oluşan kortejiyle TKP de katıldı. "İşçi ve emek düşmanlarını durdurun" pankartıyla yürüyen TKP'liler, miting sırasında 15 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek "Ya Osmanlı'ya dönüş, Ya Sosyalist Cumhuriyet" başlıklı mitinge çağrı yaptılar.