Daiyang-SK işçileri açlık grevinde!

70 gündür grevde olan Daiyang-SK metal işçileri, bugün gerçekleştirilen geniş katılımlı eylemin ardından açlık grevine başladı.

Daiyang-SK Networks Metal fabrikası işçileri polis saldırılarına, patron zoruna rağmen direnişini sürdürüyor.

Saat 11.00’de toplanmaya başlayan sendika örgütleri ve siyasi partiler Cumhuriyet Meydanı’na, açlık grevi çadırının kurulacağı yere yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılarak burada bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına çok sayıda siyasi parti temsilcisi, milletvekilli ve sendika üyesi katıldı. İstanbul ve Edirne'den de katılım gerçekleştiği eyleme Türkiye Komünist Partisi (TKP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Halkların Demokratik Kongresi (HDK), İşçi Partisi (İP) ve milletvekilleri Süleyman Çelebi ile Candan Yüceer de destek verdi.

Birleşik Metal İş Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar’ın konuşmasıyla başlayan basın açıklaması DİSK temsilcileri ve milletvekillerinin konuşmasıyla sona erdi.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, başlattıkları açlık grevinin 30 gün devam edeceğini ve bu süreç içinde işveren ile uzlaşma sağlanamaması halinde ölüm orucuna başlayacaklarını vurguladı. Açlık grevi 5'er kişilik ve dönüşümlü olarak sürecek.

İşçilere Koreli İşçilerden destek!
Diğer taraftan, Güney Kore İşçi Sendikaları Konfederasyon Daiyang-SK işçisine dayanışma mesajı yolladı. Bu mesajda Güney Koreli işçilerinde aynı baskı koşulları altında çalıştığı ve Güney Kore'de süren sendikal mücadelenin Türkiye'de de sürmekte olmasının onlara mutluluk verdiği belirtildi. “Mücadeleniz mücadelemizdir” diyen, çalışma koşullarına karşı mücadele eden işçileri selamlayan sendika işçilerin birliğinin en büyük silahları olduğunu dile getirdi.

(soL- Haber Merkezi)